• Головна
  • Новини
  • Президент Порошенко закликав православні Церкви світу визнати ПЦУ...

Президент Порошенко закликав православні Церкви світу визнати ПЦУ

07.01.2019, 13:13
Президент Порошенко закликав православні Церкви світу визнати ПЦУ - фото 1
Про це Глава держави сказав у промові після Різдвяної Літургії в Софії Київській, під час якої було представлено Томос про автокефалію Православної Церкви України.

Президент Порошенко закликав православні Церкви світу визнати ПЦУ. Про це Глава держави сказав у промові після Різдвяної Літургії в Софії Київській, під час якої було представлено Томос про автокефалію Православної Церкви України.

Порошенко_в_иступ.jpeg

"Ми закликаємо всі світові православні Церкви визнавати ПЦУ як сестру, згадувати під іменем "Святіша Церква України" як таку, що має своєю кафедрою історичне місто Київ", - сказав Петро Порошенко і додав:

"Нашу давню Церкву, історія якої сягає часів князя Володимира, ми нарешті визволили з московської неволі, і вона рівна між рівними увійшла в родину, яка тепер складається з 15 незалежних помісних православних Церков. Ми розірвали останні пута, які пов'язували нас із Росією з її фантазіями про Україну як про канонічну територію Російської Православної Церкви. Цього немає і вже не буде", - акцентував Президент.

Отримання Томосу Петро Порошенко прирівняв до здобуття незалежності і наголосив, що немає  нічого неможливого, коли українці діють спільно як «єдина українська політична нація".