• Головна
  • Новини
  • Предстоятель Епіфаній: Наша Церква ніколи не забуде те добро, яке зробила Вселенська Патріархія...

Предстоятель Епіфаній: Наша Церква ніколи не забуде те добро, яке зробила Вселенська Патріархія

05.01.2019, 14:37
Предстоятель Епіфаній: Наша Церква ніколи не забуде те добро, яке зробила Вселенська Патріархія - фото 1
Предстоятель Епіфаній подякував усім, хто допомагав Українській Церкві отримати автокефалію, та запевнив, що ПЦУ молитиметься за Патріарха Варфоломія.

Предстоятель Епіфаній подякував усім, хто допомагав Українській Церкві отримати автокефалію, та запевнив, що ПЦУ молитиметься за Патріарха Варфоломія.

Про це першоєрарх заявив сьогодні, 5 січня, після церемонії підписання Томосу у храмі святого Георгія у Стамбулі.

Епіфаній_1.jpeg

«Наша Церква-дочка ніколи не забуватиме того, що дала нам Церква-мати від часів давніх і дає аж дотепер, жертовно проголошуючи до всієї повноти православ’я, що у священні диптихи входить нова Церква-сестра українська. Складний був шлях до сьогоднішнього дня, але саме таким складним і скорботним є шлях правди», - зазначив владика Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ подякував членам Святого і Священного Синоду Вселенського Патріархату, екзархам та особисто Патріарху Варфоломію за те, що вони наблизили «цей благословенний день» отримання Томосу. Він також запевнив, що очолювана ним Церква «ніколи не припинить підносити молитви» за Патріарха до Бога.

«Нехай Господь щедро і стократно подає вам свої милості за всі ці добрі справи, які Ви звершили і далі будете звершувати для побожного українського народу та для Церкви», - заявив він.

Митрополит Епіфаній у своєму слові згадав також і Президента Петра Порошенка та урядовців, які допомагали отримати автокефалію.

«Ім’я Ваше, пане Президенте, навіки увійде в історію українського народу поруч з іменами правителів наших князів Володимира Великого. Ярослава Мудрого, Костянтина Острозького та гетьмана Івана Мазепи», - наголосив Предстоятель ПЦУ.