• Головна
  • Новини
  • Після отримання Томосу відбудеться Синод ПЦУ, який сформує органи управління, - представник Епіфанія...

Після отримання Томосу відбудеться Синод ПЦУ, який сформує органи управління, - представник Епіфанія

28.12.2018, 11:51
Після отримання Томосу відбудеться Синод ПЦУ, який сформує органи  управління, - представник Епіфанія - фото 1
До отримання Томосу про автокефалію жодних істотних змін в Православній церкві України не буде. Про це в ефірі Прямого розповів представник митрополита Київського і всієї УкраїниЕпіфанія отець Іван Сидор.

До отримання Томосу про автокефалію жодних істотних змін в Православній церкві України не буде. Про це в ефірі Прямого розповів представник митрополита Київського і всієї України Епіфанія отець Іван Сидор.

Сидор.jpg

"Ведуться переговори про майбутнє Церкви, мається на увазі, Церква – нова, немає жодних підрозділів, немає жодних органів, немає жодних комісій. Це все буде створено, коли скличуть Синод. Це органи Церкви, які будуть відповідати за різні сторони життя Церкви. Зараз ведуться переговори. Але як сказав владика Епіфаній, до отримання Томосу кардинальних змін в Церкві не буде. Ми чекаємо важливого моменту – отримання Томосу. Коли Томос буде отримано – Церква незалежна, легітимна, канонічна, вже нічого негативного до неї не придумаєш. Ось тоді Синод скликається і будуть формуватися органи управління Церкви", – розповів він.