• Головна
  • Новини
  • За перехід громади в ПЦУ на Хмельниччині благочинний УПЦ МП пригрозив показати «кузькину мать»...

За перехід громади в ПЦУ на Хмельниччині благочинний УПЦ МП пригрозив показати «кузькину мать»

27.12.2018, 15:39
Благочинний УПЦ МП пообіцяв показати парафіянам "і незалежну Україну, і самостійну Церкву, і кузькину мать".

Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота) заявив, що від місцевого благочинного УПЦ МП отримала погрози парафія Православної церкви України в селі Доброгорща (Хмельницький район), яка на цьому тижні прийняла рішення покинути Московський Патріархат. Про це повідомляється на сторінці митрополита в Facebook.

"Ось тепер ЗМІ та відповідні органи допомагайте громаді в Доброгорщах! Зранку все село в сльозах - благочинний місцевий РПЦ У Хмельницького р-ну телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла до Помісної Церкви. З його слів озвучених вірянами в цю неділю з «групою» підтримки приїде служити Службу Божу і покаже всім і «... і самостійну Україну, і самостійну Церкву, і кузькіну мать заодно!!!»
Селяни просять відкритої підтримки і відеофіксації ЗМІ цього «хрущовського» процесу!", - йдеться в фейсбуці митрополита.

Благочинним хмельницького благочиння УПЦ МП є протоєрей Володимир Заєць. Парафіяни Свято-Миколаївської церкви в Доброгорщі провели в селі опитування, в якому взяли участь 231 людина. Абсолютна більшість підтримали перехід до складу ПЦУ, двоє голосували проти, шість утрималися, йдеться в сюжеті телеканалу Поділля-центр.

"Ми знайшли чотирьох осіб, які погодилися обійти зі списками все село. Розбили [його] на ділянки, і ці люди пройшлися по селу. Записували прізвище, ім'я, по батькові та дві графи: хто хоче, щоб в селі була українська церква, і хто хоче, щоб залишилася російська церква ", - розповіла одна з парафіянок.