• Головна
  • Новини
  • Росія активно займається релігійною дестабілізацією Чорногорії – експерт...

Росія активно займається релігійною дестабілізацією Чорногорії – експерт

20.05.2020, 09:31
Росія активно займається релігійною дестабілізацією Чорногорії – експерт - фото 1
Провокація з боку Сербської Православної Церкви, яка полягала в грубому порушенні режиму карантину в Чорногорії, мала спланований характер і дуже нагадувала аналогічні дії УПЦ МП в Україні, зазначив експерт Олесандр Коваленко.

Провокація з боку Сербської Православної Церкви, яка полягала в грубому порушенні режиму карантину в Чорногорії, мала спланований характер і дуже нагадувала аналогічні дії УПЦ МП в Україні, зазначив експерт Олесандр Коваленко в колонці на сайті "Духовний фронт України".

87768.jpg

За його словами, на тлі каталізації заворушень у Чорногорії президент Сербії Александар Вучич і Патріарх Сербської Православної Церкви Іриней оперативно зателефонували і оприлюднили за підсумками розмови спільну заяву, що акцентує увагу на "ворожому" ставленні Чорногорії до СПЦ.

Одночасно з цією "спільною заявою" Вучич зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну і подякував за надану "гуманітарну" допомогу, хоча насправді метою дзвінка було прагнення поскаржитися на "гоніння" Сербської Православної Церкви в Чорногорії.

Голова комітету Держдуми з розвитку громадянського суспільства, питань громадських і релігійних об’єднань, президент Генеральної Асамблеї Міжпарламентської асамблеї православ’я (МАП) Сергій Гаврилов уже заявив, що "гоніння" ставлять під сумнів безпеку росіян на території Чорногорії.

Нагадаємо, саме Гаврилов курирував пропагандистський проєкт відправки гуманітарної допомоги до Києво-Печерської лаври, який так і не відбувся. Про це інформує 5 канал.