Від COVID-19 помер ще один насельник Троїце-Сергієвої лаври

12.05.2020, 09:34
Від COVID-19 помер ще один насельник Троїце-Сергієвої лаври - фото 1
Ще один найстаріший насельник Троїце-Сергієвої лаври РПЦ - архимандрит Іліан (Племенюк) - помер від коронавирусной інфекції. Про це 11 травня кореспонденту Порталу "Credo.Press" повідомили духовні чада о. Іліана.

Ще один найстаріший насельник Троїце-Сергієвої лаври РПЦ - архимандрит Іліан (Племенюк) - помер від коронавирусной інфекції. Про це 11 травня кореспонденту Порталу "Credo.Press" повідомили духовні чада о. Іліана. В середині дня цю інформацію підтвердила Московська Патріархія.

На сайті Московської Патріархії повідомляється, що на Світлій седмиці 2014 Патріарх Кирило (Гундяєв) звів о. Іліана в сан архимандрита. Його біографія на офіційних церковних сайтах не опублiкована.

Коментуючи смерть о. Іліана від коронавірусу, його духовні чада звертають увагу на масовість зараження цією інфекцією кліриків і ченців РПЦ , але схильні поки пов'язувати її з "зовнішніми" причинами - в першу чергу, з "підступами ворогів Церкви".

Нагадаємо, що за період після 1 травня в Троїце-Сергієвій лаврі померли архимандрит Никодим, ігумен Ігнатій, ігумен Тихон, єродиякон Калліст і архимандрит Лаврентій. Тільки двом з них офіційно поставлено діагноз "коронавірус". Передбачається, що всі померлі були заражені COVID-19, але деякі з них мали інші важкі захворювання, в тому числі онкологічні.

За даними на 1 травня, симптоми коронавирусної інфекції були виявлені у 150 з приблизно 170 насельників лаври, багато з них перебувають у вкрай важкому стані. У медпункті лаври персонал до останнього часу працював з коронавірусние хворими без засобів захисту, а це призводило до швидкого поширення вірусу.