У резиденції Патріарха Кирила перша смерть від COVID-19

11.05.2020, 10:50
У резиденції Патріарха Кирила перша смерть від COVID-19 - фото 1
У четвер, на 50-му році життя, помер уставщик (розпорядник служб) московського Данилова ставропігіального чоловічого монастиря єродиякон Димитрій (Ніколаєв Сергій Володимирович).

У четвер, на 50-му році життя, помер уставщик (розпорядник служб) московського Данилова ставропігіального чоловічого монастиря єродиякон Димитрій (Ніколаєв Сергій Володимирович). Про це повідомляє сайт монастиря, пише Главком.

У робочій групі при Патріархові повідомили, що єродиякон був заражений коронавірусом.

Єродиякон Димитрій був укладачем опублікованого у монастирському видавництві «Даниловський благовісник» збірника «Псалтирь и каноны, чтомые по усопшим».

У Даниловому монастирі розташована резиденція Патріарха і Синоду, а також Синодальний відділ зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату.

4 травня в Москві від коронавірусу помер колишній митрополит Астраханської області Камизякської єпархії Іона (Юрій Карпухін).

Глава синодального відділу РПЦ із зв’язків Церкви з громадськістю та ЗМІ Володимир Легойда заявляв, що чутки про те, що Церква приховує масштаби зараження коронавірусом серед священиків, безпідставні. За його словами, кількість інфікованих священиків не є вищою, ніж серед лікарів та поліцейських.