Covid 19 виявили в одного з провідних дипломатів РПЦ

26.04.2020, 12:40
Заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату протоєрей Микола Балашов заразився коронавірусів.

Заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату протоєрей Микола Балашов заразився коронавірусом.

Про це повідомляє Інтерфакс-релігія.

"Дорогі друзі, повинен повідомити вам, що вчора отримав результат аналізу на вірус Covid 19, який ми з рядом інших священнослужителів і співробітників нашої парафії здали у вівторок. Результат - позитивний, тобто вірус - є", - написав отець Миколай в суботу у себе у Фейсбуці.

При цьому він зазначив, що відчуває себе "цілком задовільно", дякує Богові і бажає всім не хворіти.

 "Хворіють, в тому числі і досить важко, деякі співробітники нашої парафії і парафіяни. А інші вже одужують", - додав священник, який також є настоятелем храму Воскресіння Словущого.

 Нещодавно ця церква була закрита на карантин, і перспективи відновлення Богослужінь, за словами настоятеля, поки неясні.

 Протоєрей Микола Балашов - один із провідних дипломатів Російської Православної Церкви, у сферу його відповідальності входить, зокрема, взаємодія РПЦ з іншими Православними Церквами світу.