• Головна
  • Новини
  • Від коронавірусу помер настоятель московського кафедрального собору...

Від коронавірусу помер настоятель московського кафедрального собору

22.04.2020, 09:25
Від коронавірусу помер настоятель московського кафедрального собору - фото 1
Протоєрей Олександр Агейкин - настоятель Богоявленського кафедрального собору РПЦ в Елохові (Москва) - помер в Світлий Вівторок, 21 квітня, від коронавірусу в клінічному госпіталі "Лапіно" в Одинцовському районі Підмосков'я.

Протоєрей Олександр Агейкин - настоятель Богоявленського кафедрального собору РПЦ в Елохові (Москва) - помер в Світлий Вівторок, 21 квітня, від коронавірусу в клінічному госпіталі "Лапіно" в Одинцовському районі Підмосков'я, повідомляє кореспондент Порталу "Credo.Press".

О. Олександр був госпіталізований 15 квітня, у Велику Середу. 20 квітня повідомлялося, що він знаходиться в реанімації в стані коми. Перебіг коронавірусу був ускладнений у о. Олександра діабетом та іншими хронічними захворюваннями.

Йому було 48 років, у сан диякона був висвячений в 1996 році, в 2000-13 рр. служив в храмі Христа Спасителя. У 2012 році Патріарх Кирил висвятив його в сан священика з возведенням у протоєрея, а через рік - призначив настоятелем Богоявленського собору.

На початку квітня, коли о. Олександр вже міг бути інфікований, він співслужив Патріарху Кирилу (Гундяєву) в Єлохівському соборі за читанням акафісту на свято Похвали Пресвятої Богородиці.