• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил хіротонізував архимандрита, якого колишня дружина звинуватила в домашньому насильстві...

Патріарх Кирил хіротонізував архимандрита, якого колишня дружина звинуватила в домашньому насильстві

03.09.2019, 13:42
Патріарх Кирил хіротонізував архимандрита, якого колишня дружина звинуватила в домашньому насильстві - фото 1
Хіротонія архимандрита Ігнатія (Голінченка) в єпископа Єнісейського і Лісосибирського (Красноярська митрополія РПЦ МП) відбулася 1 вересня в Великому соборі Донського ставропігійного чоловічого монастиря РПЦ МП в Москві.

Хіротонія архимандрита Ігнатія (Голінченка) на єпископа Єнісейського і Лісосибирського (Красноярська митрополія РПЦ МП) відбулася 1 вересня в Великому соборі Донського ставропігійного чоловічого монастиря РПЦ МП в Москві.

Про це повідомляє "Портал-Credo.Ru" з посиланням на сайт "Патріархія.Ру.

Літургію відслужили Патріарх Кирил (Гундяєв), митрополити Тверський і Кашинський Сава, Красноярський і Ачинський Пантелеймон; архиєпископ Каширський Феогност, єпископи Архангельський і Холмогорський Корнилій; Минусинский і Курагинский Никанор; Норільський і Туруханський Агафангел; Сурожський Матвій; Павлово-Посадський Фома, Бронницький Фома і Солнечногорский Алексій.

У храм, де проходили Богослужіння доставили військовослужбовців Семенівського полку, представників козацтва міста Москви і Московської області, студентів Московського державного університету технологій і управління імені К.Г. Розумовського.

Як повідомлялося раніше, після публікації рішення липневого засідання Синоду РПЦ МП про хіротонію Ігнатія (Голінченка) його колишня дружина Ксенія Голінченко розмістила в соцмережах петицію на ім'я Патріарха, де свідчить, що майбутній єпископ під час сварок регулярно бив і принижував її, забороняв працювати і всіляко маніпулював її життям, користуючись матеріальною залежністю дівчини і проживанням за кілька тисяч кілометрів від родичів.

«Бив він не тільки руками, кулаком. У хід йшли також предмети. Але найчастіше він просто кидав мене по квартирі з кімнати в кімнату. Мої ноги були в саднах і синцях. Коли він бив руками - то вибирав місця, де синців не видно (не обличчя, а голова, наприклад, по обличчю тільки ляпасами). До слова, моя вага ніколи не перевищував 40 кг, а колишній чоловік важив 92 кг», - розповіла Ксенія.

Після того, як священноначалля РПЦ МП проігнорувало скаргу жінки, вона пообіцяла продовжувати боротьбу всіма доступними їй засобами - зокрема, звертаючись в ЗМІ і правоохоронні органи.

Сам нововисвячений єпископ частково визнав звинувачення з боку колишньої дружини. Ігнатій розповів на сторінках сайту Красноярської митрополії РПЦ МП, що криза в їхній родині сталася, коли у його дружини Ксенії трапився викидень. "Можливо, в той важкий для нас обох період життя я не зміг приділити їй достатньої уваги і підтримки. З гіркотою згадую той період життя: викидень, що стався у моєї дружини був не меншим ударом і для мене. Дружина стала віддалятися від мене і врешті-решт залишила , переїхавши в Єкатеринбург і повідомивши, що має намір знайти особисте щастя з іншою людиною", - розповів єпископ.