В РПЦ бурхливо відреагували на Томос

05.01.2019, 15:22
В РПЦ бурхливо відреагували на Томос - фото 1
У Російській Православній Церкві закликали пам'ятати, що головною подією цих днів є Різдво, а не підписаний в Стамбулі Томос, «який не володіє ніякої канонічної силою».

У Російській Православній Церкві закликали пам'ятати, що головною подією цих днів є Різдво, а не підписаний в Стамбулі Томос, «який не володіє ніякою канонічною силою».

Легойда.jpg

"Різдво, а не Томос - папір, що є результатом невгамовних політичних і особистих амбіцій. Підписаний в порушення канонів і тому не володіє ніякою канонічною силою", - написав у суботу в своєму телеграм-каналі глава синодального Відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Він закликав: "Давайте не будемо забувати, що головна тема зараз для нас, православних християн, - Різдво Христове! Наша радість про пришестя у світ Спасителя".

"Як би не намагалися деякі українські політики за допомогою стамбульського Патріарха вкрасти Різдво у мільйонів вірних в Україні - воно все одно настане", - пише В.Легойда. Інформує «Інтерфакс».

Прес-секретар Патріарха Московського і Всієї Русі священик Олександр Волков, коментуючи ТАСС підписаний Константинопольським Патріархом Варфоломієм Томос для Православної Церкви України, сказав: "Патріарх Варфоломій сьогодні остаточно відірвав себе від світового православ'я, вступивши в розкол".

Волков.jpg

За словами Волкова, "підписання Томосу мізерне з точки зору канонів і трагічне для Варфоломія і його прихильників, які підписали сьогодні свою духовну капітуляцію".

Константинопольський Патріарх Варфоломій в суботу у храмі Святого Георгія в Стамбулі підписав томос про автокефалію нової церкви України. Пряму трансляцію процедури підписання документа вели українські телеканали. 6 січня томос буде вручений Епіфанію Думенку - голові нової Церкви.