• Головна
  • Новини
  • В Москві "прогнозують" масову еміграцію жителів України через позицію Києва щодо РПЦ...

В Москві "прогнозують" масову еміграцію жителів України через позицію Києва щодо РПЦ

09.11.2018, 09:46
В Москві "прогнозують" масову  еміграцію жителів України через позицію Києва щодо РПЦ - фото 1

Слова Президента України Петра Порошенка про те, що Російської Православної Церкви не має бути в Українській державі, на думку самої РПЦ, є дискримінацією за релігійною ознакою і можуть викликати масову еміграцію з України. Про це передає ТАСС, посилаючись на джерела в Російській Православній Церкві. Про це інформує ZN,UA.

Слова Президента України Петра Порошенка про те, що Російської Православної Церкви не має бути в Українській державі, на думку самої РПЦ, є дискримінацією за релігійною ознакою і можуть викликати масову еміграцію з України. Про це передає ТАСС, посилаючись на джерела в Російській Православній Церкві. Про це інформує ZN,UA.

Церква_і_Кремль.jpg

"Переважна більшість кліриків, єпископату та мирян мають українське громадянство, і заява про їх видворення є нічим не прикритим закликом до грубої дискримінації людей за релігійною ознакою, що має отримати однозначну оцінку з боку світового співтовариства. Думаю, що якщо всі громадяни України, які є прихожанами Української православної церкви, покинуть країну, прислухавшись до заклику Порошенка, то Україна припинить своє існування, оскільки там просто не залишиться людей", - заявило джерело агентства.

За його словами, більшість жителів України є прихожанами Української Православної Церкви Московського патріархату. У зв'язку із цим, за словами представника церкви, УПЦ МП нібито не можна називати ненаціональною.

"Позиція української влади заснована на вигаданих переконання, що Українська православна церква, очолювана митрополитом Онуфрієм, не є національною церквою України, легко спростовується наявними фактами. Прихожанами УПЦ, яка перебуває в єдності з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, є більшість віруючих українців, які знають і люблять свою культуру набагато більше, ніж багато представників державної влади", - додав представник РПЦ.

У той же час, голова Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда написав на своєму Telegram-каналі, що відповідні слова Порошенка змусили дивуватися РПЦ.

"Коли пан Порошенко каже, що Російській Православній Церкві нема чого робити в Україні, що він має на увазі? Кого? В Україні існує одна канонічна православна Церква. І називається вона - Українська Православна Церква. Її предстоятель, Блаженніший Митрополит Онуфрій, її духовенство і миряни - це громадяни України. Український президент їх має на увазі? Мільйони українських громадян?" - написав Легойда.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко згадав слова президента РФ Володимира Путіна про те, що Російська Православна Церква є таким же елементом російської політичної системи, як і її армія з ядерною зброєю. Після чого Президент заявив, що в такому випадку Російській Православній «Церкві нічого робити в Україні, як і російської армії.