• Головна
  • Теми
  • «Слова Патріарха Кирила про "розкол світового православ'я" – це кидання понтів», - Яків Кротов...

«Слова Патріарха Кирила про "розкол світового православ'я" – це кидання понтів», - Яків Кротов

25.09.2018, 12:45
«Слова Патріарха Кирила про "розкол світового православ'я" – це  кидання понтів», - Яків Кротов - фото 1
Патріарх Російської Православної Церкви Кирил блефує, погрожуючи розколом православ'я або бунтом українських вірян у разі надання автокефалії українській Церкві, вважає російський священик Яків Кротов. Про це він написав в авторській колонці на "Радіо Свобода".

Патріарх Російської Православної Церкви Кирил блефує, погрожуючи розколом православ'я або бунтом українських вірян у разі надання автокефалії українській Церкві, вважає російський священик Яків Кротов. Про це він написав в авторській колонці на "Радіо Свобода".

Кротов.jpg

"Коли Патріарх Кирил каже, що станеться "розкол світового православ'я", що із 300 млн православних світу 150 млн підуть за Кремлем, – це кидання понтів. Усі, включно з Патріархом Кирилом, чудово знають, що жодних 150 млн православних у Російській Православній Церкві  немає, а є 5–6 млн, які ходять у храми, тому їх і набудували "у кроковій доступності". А якщо раптом наступний президент стане пастафаріанином, то будуть ходити у храм Пасти Спасителя, немає проблем! Як до православ'я ходили на партзбори", – підкреслив Кротов. Він додав, що кремлівським агітаторам платять, щоб вони лякали суспільство заколотом "російських українців".

"Українці – включно з російськими українцями – люди куди більш миролюбного і спокійного порядку... Уже зараз парафії Московської патріархії в Україні (а це більшість православних, 9 тис. громад) намагаються не згадувати про те, що вони "московські". Не від страху, а тому що соромно. Війну нікуди не подінеш, і в Україні всі знають, що патріарх Кирило не поза політикою, а дуже діяльно підтримує Кремль у його демагогії про Україну. Російські українці – саме росіяни, а не кремлівські українці. Мабуть, вони воліли б зв'язків не рвати, нехай би все лежало, як лежало, але якщо вже на них лізуть російські танки – то що ж удієш, треба якось реагувати", – пояснив Кротов.

Священик зазначив, що з кожним новим роком війни російські українці стають усе менше "росіянами". "Їм не платять за демагогію про "русский мір".

Якийсь відсоток оскаженілих і в Україні є, але це дуже маленький відсоток. Тому час минатиме, всякі перешкоди на шляху до єдності будуть вимирати і танути, і об'єднаються, і буде єдиний Київський патріархат. Он у Болгарії після розпаду радянсько-російської імперії був розкол церкви – і минувся, і всі розбрати вже забули", – підсумував Кротов. Про це пише видання "Гордон".