• Головна
  • Новини
  • В РПЦ заявили, що почекають коментаря Константинополя, а рішення по зустрічі у Стамбулі прийматимуть Синоди Церков...

В РПЦ заявили, що почекають коментаря Константинополя, а рішення по зустрічі у Стамбулі прийматимуть Синоди Церков

01.09.2018, 17:29
В РПЦ заявили, що почекають коментаря Константинополя, а рішення по зустрічі у Стамбулі прийматимуть Синоди Церков - фото 1
Про це у п'ятницю сказав журналістам глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, повідомляє офіційний сайт Відділу зовнішніх церковних стосунків РПЦ.

Рішення за підсумками зустрічі в Стамбулі Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та Патріарха Константинопольського Варфоломія будуть прийматися Церквами соборно на засіданнях головних органів церковного управління - Синодів. В РПЦ не будуть розкривати зміст бесіди Предстоятелів Російської та Константинопольської Православних Церков від 31 серпня, поки її не прокоментує Константинопольський Патріархат.

Про це у п'ятницю сказав журналістам глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, повідомляє офіційний сайт Відділу зовнішніх церковних стосунків РПЦ.

Іларіон.jpg

 "Два Патріарха не можуть просто зустрітися і просто прийняти якісь рішення від імені своєї Церкви, тому що кожна православна Церква управляється соборно. На чолі Церкви - Архиєрейський Собор, між соборами Церквою керує Священний Синод", - зазначив він.

"Кожен Патріарх, природно, представляючи свою Церкву, говорить від імені Церкви, але рішення приймаються не в якомусь кулуарному форматі, а на синодах відповідних Церков", - пояснив митрополит.

"Та бесіда, яка сьогодні відбулася, може в подальшому призвести до якихось рішень синодів Константинопольської і Російської Православної Церкви, однак зараз про ці рішення говорити заскоро", - сказав Іларіон.