• Головна
  • Новини
  • Новообраний глава Міжпарламентської асамблеї православ'я – затятий противник автокефалії Церкви в Україні...

Новообраний глава Міжпарламентської асамблеї православ'я – затятий противник автокефалії Церкви в Україні

27.06.2018, 17:29
Новообраний глава Міжпарламентської асамблеї православ'я – затятий противник автокефалії Церкви в Україні - фото 1

Глава комітету Держдуми РФ з розвитку громадянського суспільства, питань громадських і релігійних об'єднань комуніст Сергій Гаврилов, який проводить кампанію проти української автокефалії, 26 червня обраний президентом Міжпарламентської асамблеї православ'я (міжнародна організація з російським корінням і фінансуванням).

Глава комітету Держдуми РФ з розвитку громадянського суспільства, питань громадських і релігійних об'єднань комуніст Сергій Гаврилов, який проводить  кампанію проти української автокефалії, 26 червня обраний президентом Міжпарламентської асамблеї православ'я (міжнародна організація з російським корінням і фінансуванням).

Асамблея.jpg

На генеральній асамблеї МАП виступили також глава ВЗЦЗ МП митрополит Іларіон (Алфєєв) і представник Київської митрополії УПЦ (МП) єпископ Віктор (Коцаба), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Ria.ruИнтерфакссайт УПЦ и Рortal-credo.ru.

 "Його (Гаврилова - ред.) Кандидатура отримала одностайне схвалення", - повідомив член російської делегації на асамблеї депутат Держдуми Дмитро Саблін.

Вибори відбулися в рамках 25-го засідання ГА МАП, в Афінах. Президент Генасамблеї обирається на два роки.

Екс-депутат Держдуми Сергій Попов, який протягом 14 років очолював Генасамблею МАП, заявив, що йде у відставку. "Обрання нового голови з Росії продовжить цю роботу, послужить і підтримці православ'я, і ​​зміцненню ролі Росії як визнаної захисниці християнських цінностей, які на Заході замінили голлівудськими", - заявив Д. Саблін.

Обраний головою МАП Сергій Гаврилов заявив на засіданні 25-ї Генасамблеї: "Українське керівництво і радикальні угруповання пригнічують права віруючих канонічної Української Православної Церкви (УПЦ МП). Необхідно продовжувати здійснення моніторингу порушень прав віруючих, в тому числі на території України, і докласти всіх зусиль для недопущення подальшого розколу православ'я ".

На цій же асамблеї виступив голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв). Він зачитав вітальне послання Патріарха Кирила з закликом "зміцнення всеправославної єдності".

"Зараз це єдність, на жаль, поставлена під загрозу в Україні, де канонічна православна Церква відчуває безпрецедентний тиск і піддається дискримінації. Наше спільне завдання - запобігти можливому підвищенню цього тиску, в тому числі під впливом зовнішніх сил. Ми не повинні залишатися байдужими до страждань наших братів і сестер, до винищення найдавніших християнських громад на Сході ", - закликав Кирил.

Нагадаємо, глава комітету Держдуми РФ Сергій Гаврилов в червні 2018 року відмовляв Елладську Православну Церкву від визнання української автокефалії.