• Головна
  • Новини
  • У РПЦ відповіли на заяву Президента Порошенка про створення єдиної православної Церкви в Україні...

У РПЦ відповіли на заяву Президента Порошенка про створення єдиної православної Церкви в Україні

18.04.2018, 00:25
У РПЦ відповіли на заяву Президента Порошенка про створення єдиної православної Церкви в Україні - фото 1
У РПЦ відповіли на заяву Порошенка про створення єдиної православної церкви в Україні.

Алфеєв.jpg

Голова ВЗЦЗ РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон прокоментував 17 квітня на зустрічі із журналістами слова Президента України Петра Порошенка про те, що він прийняв рішення просити Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви, та те, що таке рішення підтримали УПЦ КП і УАПЦ.

Глава держави сподівається, що на найближчому Синоді Константинополь прийме позитивне рішення з українського питання.

"У нас немає достовірних відомостей про зміст бесіди між Петром Порошенком і Патріархом Константинопольським Варфоломієм, - сказав митрополит Іларіон, підкресливши при цьому, що Патріарх Варфоломій не раз говорив, що вважає главу Української Православної Церкви митрополита Онуфрія єдиним канонічним главою Православної Церкви в Україні".

За словами митрополита РПЦ, ця позиція не може бути змінена. При цьому він зазначив, що "ми чверть століття продовжуємо молитися за подолання розколу в Україні і позитивно відгукнулися на лист Філарета Денисенка із закликом до цього". Була створена спеціальна комісія, яка займається цими питаннями, і хоч подальшого руху не було, "ми відкриті до діалогу", - сказав митрополит Іларіон.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на "Благовіст-інфо".