• Головна
  • Новини
  • Після ракетних ударів по Сирії Патріарх Кирилл телефонував Папі...

Після ракетних ударів по Сирії Патріарх Кирилл телефонував Папі

15.04.2018, 10:02
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил обговорив по телефону з Папою Римським Франциском ситуацію в Сирії, по території якої в суботу нанесли ракетні удари США, Франція і Великобританія.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил обговорив по телефону з Папою Римським Франциском ситуацію в Сирії, по території якої в суботу нанесли ракетні удари США, Франція і Великобританія.

Про це повідомив журналістам предстоятель РПЦ у своїй резиденції в Передєлкіно, передає ТАСС.

"Ми зробили цю ініціативу, знаючи, що християни не можуть залишатися осторонь від того, що відбувається в Сирії", - сказав Патріарх Кирил.

"Це був яскраво виражений миротворчий діалог", - додав він.

"Було висловлено загальну заклопотаність ситуацією в Сирії, і в тому числі була розмова про те, що християни повинні вплинути на ситуацію таким чином, щоб припинилося насильство, щоб припинилася війна і не було б знову тих страшних жертв, які сьогодні мають місце", - пояснив патріарх Кирило.

Він підкреслив, що розмова відбулася з ініціативи РПЦ.

У діалозі також взяли участь православні Патріархи Близького Сходу: Константинопольський Варфоломій, Єрусалимський Феофіл і Олександрійський Феодор, Антіохійський Іоанн.

"Кожен із співрозмовників виявив бажання продовжувати консультації, щоб якимось чином зупинити кровопролиття", - зазначив Патріарх.

"Цілком очевидно, що (в Сирії - ред) страждають люди. А послання Церкви світу, воно завжди пов'язане з проголошенням миру між людьми і справедливості. Мовчати неможливо, коли сьогодні відбувається те, що відбувається в Сирії", - підсумував Патріарх.

РПЦ продовжить консультації з РКЦ заради припинення кровопролиття в Сирії, сказав Патріарх Кирил.

"Є бажання продовжувати у найближчий час, може бути, сьогодні ввечері, може бути, завтра, подальші консультації з тим, щоб якимось чином спробувати впливати на ситуацію в Сирії, щоб зупинити кровопролиття", - сказав Предстоятель РПЦ.