Статок Патріарха Кирила оцінили в мільярд доларів

02.02.2018, 10:37
Статок Патріарха Кирила оцінили в мільярд доларів - фото 1
Особисті статки Патріарха Кирила може перевищувати мільярд доларів. Про це заявив колишній відповідальний редактор «Журналу Московської патріархії» Сергій Чапнін.

Чапнін.jpegОсобисті статки Патріарха Кирила може перевищувати мільярд доларів. Про це заявив колишній відповідальний редактор «Журналу Московської патріархії» Сергій Чапнін, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рolitsovet.ru.

«Вчора опублікований цікавий список з « кремлівського доповіді » - в ньому є і православні олігархи, і православні міністри, і інші православні чиновники. Є навіть син відомого священика. Здивований лише одним: в цьому списку немає Патріарха Кирила. Він легко проходить хоча б тільки по розділу олігархів, так як його особистий статок явно перевищує 1 млрд дол. », - пише Сергій Чапнін в Facebook.

Будь-яких прямих підтверджень цієї інформації він не надає. Офіційних відомостей про доходи та майно патріарха ніколи не публікувалося.

Сергій Чапнін з 2009 по 2015 рік був відповідальним редактором «Журналу Московської патріархії» - офіційного видання РПЦ. В різний час він працював у видавничому раді РПЦ і входив у Міжсоборну присутність РПЦ. Після звільнення почав виступати з критикою Патріархії.

Кирил.jpg