На форумі РПЦ лаяли Україну і підраховували секти в «ЛНР»

27.01.2018, 14:40
На форумі РПЦ лаяли Україну і підраховували секти в «ЛНР» - фото 1
В ХХVI Міжнародних Різдвяних освітніх читаннях РПЦ, які з 22 по 27 січня 2018 р проходили в Кремлі, брали участь представники УПЦ (МП), повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

В ХХVI Міжнародних Різдвяних освітніх читаннях РПЦ, які з 22 по 27 січня 2018 р проходили в Кремлі, брали участь представники УПЦ (МП), повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Форум проходив під головуванням Патріарха Кирила. Відкриваючи читання, глава РПЦ задоволено відзначив, що росіяни як ніколи раніше за останні сто років підтримують зовнішньополітичний курс президента Володимира Путіна.

Москва.jpg

Серед доповідей, зазначених в програмі форуму, значилися «Православ'я проти Українського екстремізму», «Донбас. Церква на лінії вогню», «Секти і культи в ЛНР. Релігієзнавчий огляд за 2017 г.»,« Духовність і християнські цінності в сучасній Росії і України. Морально-політичний аспект »і т.п.

Доповіді читали співробітники освітніх установ РПЦ, активісти невизнаних республік на території Донецької та Луганської областей, представники духовенства.

Зокрема, на форумі виступив Андрій Баранець, керівник клубу «Патріот» м.Донецька, голова організації «Вівтар Вітчизни - Донбас» - регіонального відділення російського об'єднання «Вівтар Вітчизни». З доповіддю «Секти і культи в ЛНР. Релігієзнавчий огляд за 2017 р» виступив протоєрей Олексій Слюсаренко, кандидат богослов'я, клірик храму святих мучеників і сповідників Гурія, Самона і Авіва УПЦ (МП) в місті Луганську, старший викладач кафедри світової філософії та теології Луганського державного університету ім. В.І. Даля, член Російської асоціації центрів вивчення релігій і сект (РАЦВРС), яку очолює Олександр Дворкін. З 2016 року протоєрей Олексій Слюсаренко вже виступав на Різдвяних читаннях з докповіддю про українську «війну з народним ополченням і мирним населенням Донбасу».

Про «взаємодію Церкви і козацтва в Росії і за кордоном» на ХХVI Різдвяних читаннях свідчили, зокрема, козаки, які брали участь в операціях проти України на території Криму і Донбасу. Тут же з доповіддю «Взаємодія Церкви і козацтва в Україні» виступив ієрей Іоанн Юрцунь, клірик Запорізької єпархії УПЦ (МП).

26 січня виступив протоєрей Віктор Яценко, голова Синодального відділу з питань пастирської опіки пенітенціарної системи УПЦ (МП), в рамках міжнародної конференції «Моральні цінності і майбутнє людства: значення Православ'я для збереження традиційних культурно-історичних цінностей в Росії - їх місце, роль і значення в побудові національної системи виправлення і духовно-морального виховання особистості засуджених».

На форум прибула велика група представників Кримської єпархії УПЦ (МП).

Заходи проходили в кафедральному храмі Христа Спасителя, а також в державних і урядових установах Москви.