• Головна
  • Новини
  • Московська Патріархія - "імперська структура", що виконує волю Кремля, - експерт...

Московська Патріархія - "імперська структура", що виконує волю Кремля, - експерт

23.11.2016, 13:15
Московська Патріархія - "імперська структура", що виконує волю Кремля, - експерт - фото 1
Заява Предстоятеля Російської Православної Церкви про неприпустимість незалежності Православної Церкви в Україні - зайвий доказ того факту, що РПЦ - "імперська структура", що виконує волю Кремля.

k17.jpg-fff.jpgЗаява Предстоятеля Російської Православної Церкви про неприпустимість незалежності Православної Церкви в Україні - зайвий доказ того факту, що РПЦ - "імперська структура", що виконує волю Кремля.

Таку заяву "Обозревателю" зробив заступник директора науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти України, історик Церкви Арсен Зінченко.

"Цією заявою Кирило Гундяєв ще раз розписався у тому, що Московська Церква - імперська структура, яка виконує політичну волю Кремля", - сказав він.

Разом з тим, експерт переконаний: "Не пущать" не вийде "." Як казав Павло Тичина, "нам своє робить".

Авангардна частина українського суспільства утверджується в незалежності і бачить тільки в цьому великий шанс для свого всебічного розвитку, для подальшої перспективи. Це стосується і церковного життя. Ця авангардна здорова частина суспільства щодо православ'я об'єднується навколо Української Православної Церкви Київського Патріархату. Я думаю, що ця Церква відповідає духу України, і цей рух не зупинити всілякими демаршами, заявами, провокаціями Московського Патріархату", - сказав Зінченко.