• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП пояснили, чому відтепер Патріарха Кирила можна величати "ОХУ-ин патріарх"...

В УПЦ КП пояснили, чому відтепер Патріарха Кирила можна величати "ОХУ-ин патріарх"

04.02.2016, 13:50
В УПЦ КП пояснили, чому відтепер Патріарха Кирила можна величати "ОХУ-ин патріарх" - фото 1
Відтепер Патріарха РПЦ Кирила можна цілком законно назвати "ОХУ-ин патріарх", що в перекладі з монгольської означає «Російський Патріарх».

Таку ідею запропонував архиєпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря) на своїй Фейсбук-сторінці, повідомляє "ДС".

""Канонічна територія" Московського Патріархату приросла Монголією. Тепер патр. Кирила можна цілком законно назвати монгольською мовою "ОХУ-ин патріарх"", - написав він.

За словами владики Євстратія, на засіданні Архиєрейського Собору РПЦ в Москві було прийнято рішення про внесення змін до статті 3 розділу I Статуту РПЦ.

"У новій редакції вона виглядає так:" Юрисдикція Російської Православної Церкви поширюється на осіб православного віросповідання, які проживають на канонічній території Російської Православної Церкви: в Російській Федерації, Україні, Республіці Білорусь, Республіці Молдова, Азербайджанській Республіці, Республіці Казахстан, Китайськый Народный Республіцы, Киргизькый Республіці, Латвійській Республіці, Литовській Республіці, Монголії, Республіці Таджикистан, Туркменістані, Республіці Узбекистан, Естонській Республіці, Японії а також на православних, які проживають в інших країнах ".

screen.png

У редакції, що діяла досі, у переліку після Литовської Республіки стояла відразу Республіка Таджикистан.

Чому раптом Монголія стала, на думку архиєреїв МП, «канонічною територією» Московського Патріархату - мабуть ми дізнаємося пізніше.

Але є щось глибоко символічне у тому, що Московський Патріархат саме зараз свідчить про єдність з Монголією - країною витоків Московської держави ", - написав архиєпископ Зоря.