• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій подякував Богу за "великого господина и отца" - Патріарха Кирила...

Митрополит Онуфрій подякував Богу за "великого господина и отца" - Патріарха Кирила

03.02.2016, 09:46
Митрополит Онуфрій подякував Богу за "великого господина и отца" - Патріарха Кирила - фото 1
1 лютого 2016, в сьому річницю інтронізації Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, в кафедральному храмі Христа Спасителя в Москві була здійснена Літургія. Предстоятелю РПЦ співслужив митрополит Київський і всієї України Онуфрій з іншими єрархами РПЦ.

Онуфрій-Кирилу.jpg1 лютого 2016, в сьому річницю інтронізації Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, в кафедральному храмі Христа Спасителя в Москві була здійснена Літургія. Предстоятелю РПЦ співслужив митрополит Київський і всієї України Онуфрій з іншими єрархами РПЦ, повідомляє Рatriarchia.ru.

На богослужінні були присутні повноважний представник Президента РФ, інші високі державні чиновники.

Глава УПЦ Митрополит Онуфрій оголосив вітальну промову Патріарху від імені членів Синоду РПЦ.

"У сей знаменний для Руської Православної Церкви день ми – члени Священного Синоду разом з побратимами-архипастирями, клиром, чернецтвом і вірними чадами церковними – сердечно вітаємо Вас з річницею сходження на Престол Патріархів Московських і всієї Русі, – сказав Глава УПЦ (МП). – Нині ми підносимо Богові … сугубі «молитви, благання, прохання, подяки» (1 Тим. 2: 1) про Вас – нашого  великого владику та отця, просячи Вам рясних милостей, здоров’я доброго і фортеці духовної, миру і радості. "

У тексті привітання йдеться про те, що Бог довірив Патріарху Кирилу "єпископську кафедру граду Москви укупі з батьківським піклуванням про десятки мільйонів христоіменитих мужів і жінок, які утворюють багатонаціональну Російську Церкву" і Патріарх Кирил з цим успішно справляється.

Серед успіхів Патріарха  Кирила називається також "глибоке і системне реформування структури церковного управління".

Після урочистої промови Глава УПЦ  (МП) підніс своєму Предстоятелю Казанську ікону Божої Матері, патріарший параман (елемент облачення) і букет квітів.