• Головна
  • Новини
  • Протоєрей Всеволод Чаплін, який вітав війну Росії в Україні, більше не спікер в РПЦ...

Протоєрей Всеволод Чаплін, який вітав війну Росії в Україні, більше не спікер в РПЦ

25.12.2015, 09:30
Протоєрей Всеволод Чаплін, який вітав війну Росії в Україні, більше не спікер в РПЦ - фото 1
Сам о. Всеволод Чаплін в розмові з кореспондентом Інтерфаксу від коментарів утримався, запропонувавши дочекатися підсумкових формулювань Синоду.

Чаплін.pngСинод Російської Православної Церкви, що зібрався 24 грудня в Москві на заключне у нинішньому році засідання, звільнив протоєрея Всеволода Чапліна з посади голови Відділу Московського Патріархату із взаємин Церкви та суспільства, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Интерфакс та Newsru.

Сам о. Всеволод Чаплін в розмові з кореспондентом Інтерфаксу від коментарів утримався, запропонувавши дочекатися підсумкових формулювань Синоду.

Деякий час по тому ТАСС розповсюдив заяву глави Синодального інформаційного відділу Володимира Легойди, який після засідання Синоду виступив перед журналістами на брифінгу.

"Прийнято рішення про створення нового Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ. Цей відділ створюється шляхом злиття Синодального відділу із взаємин Церкви і суспільства та Синодального інформаційного відділу", - повідомив Легойда.

Синод прийняв рішення звільнити протоєрея Всеволода Чапліна з посади голови Синодального відділу із взаємин Церкви і суспільства та члена Міжрелігійної ради Росії. Головою Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ стане Володимир Легойда. Представником РПЦ в міжрелігійній раді Росії призначений глава ВЗЦЗ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв).

Нагадаємо, що останні роки о. Всеволод Чаплін виступав з регулярними резонансними заявами, в яких, зокрема, віталося силове втручання Росії в Україну, Сирію та інші країни.

Протоєрей Всеволод Чаплін є одним з найближчих довірених осіб Патріарха Кирила. Після звільнення, як йдеться у повідомленні, священик продовжить нести у світ ті ж цінності на інших посадах. На сьогоднішній день він залишається заступником голови Всесвітнього російського народного собору, головою Експертної ради "Економіка і етика" при Патріархові Московському і всієї Русі, настоятелем храму святителя Миколая на Трьох Горах в Москві, членом Вищої церковної ради РПЦ, членом Синодальної біблійно-богословської комісії, Міжсоборної присутності РПЦ і низки інших церковних і навколоцерковних організацій.