• Головна
  • Новини
  • Православний експерт порадив Кирилу не фантазувати на тему заочних вироків смерті священикам УПЦ (МП)...

Православний експерт порадив Кирилу не фантазувати на тему заочних вироків смерті священикам УПЦ (МП)

04.02.2015, 12:13
Православний експерт порадив Кирилу не фантазувати на тему заочних вироків смерті священикам УПЦ (МП) - фото 1
Відомий православний експерт Юрій Чорноморець радить очільнику РПЦ не нагнітати ситуацію, а звернутися з клопотанням до Порошенка, Яценюка, Кириленка та Юраша, аби ті захистили священиків УПЦ (МП), якщо їм справді загрожує небезпека.

chup2.jpgВідомий православний експерт Юрій Чорноморець радить очільнику РПЦ не нагнітати ситуацію, а звернутися з клопотанням до Порошенка, Яценюка, Кириленка та Юраша, аби ті захистили священиків УПЦ (МП), якщо їм справді загрожує небезпека.

Так експерт відреагував на слова Патріарха Кирила, сказані 2 лютого на Архиєрейській нараді у Москві, що українські націоналісти нібито винесли заочні смертні вироки деяким священнослужителям.

«Вся доповідь Патріарха перекреслена однією фразою: "Мені відомо про те, що надходили погрози, а в деяких випадках - і про заочні смертні вироки, щонайменше, десяти клірикам Української Православної Церкви." Відомо? Зверніться по інстанціях - Порошенко, Яценюк, Кириленко, Юраш, Наливайченко. Якщо відповіді не дадуть - звертайтеся в міжнародні організації», - пише він на своій Фейсбук-сторінці.

Юрій Чорноморець зазначає, що в Україні немає смертної кари і тут навіть «стовпи режиму Януковича», почувають себе безпечно.

«Тому всі ці "заочні смертні вироки" якби вони були, то в першу чергу стосувалися б зовсім не попів. А так цією фразою тільки наближається інший варіант: посадять в Одесі на пароплав архиєреїв і попів - хто заслужив і відпустять їх з миром в Росію. Ну, не може Україна забезпечити їм безпеку», - наголосив богослов.

«Але, дума, цей пароплав буде після олігархічного. Не раніше. Так що стежимо за розвитком сюжету», - додав Юрій Чорноморець.