• Головна
  • Новини
  • Підписання Рівненського меморандуму в РПЦ пояснили «дуже сильним політичним тиском»...

Підписання Рівненського меморандуму в РПЦ пояснили «дуже сильним політичним тиском»

19.11.2014, 13:10
Підписання Рівненського меморандуму в РПЦ пояснили «дуже сильним політичним тиском» - фото 1
У Російській Православній Церкві своя версія підписання у Рівному міжконфесійного Меморандуму.

Легойда.jpgПідписання в Рівненській області Меморандуму, який закликає до діалогу з приводу створення єдиної Української Помісної Православної Церкви, свідчить про тяжке становище, в якому сьогодні перебувають західні єпархії Української Православної Церкви (Московського Патріархату), заявив кореспондентові РИА Новости/Россия сегодня  глава Синодального інформаційного відділу РПЦ Володимир Легойда, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на російське агентство.

Як відомо, меморандум підписали і два архиєреї УПЦ (МП) – митрополит Сарненський і Поліський Анатолій і митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

"Даний документ лише підтверджує те вкрай важке становище, в якому сьогодні перебувають єпархії та вірні чада канонічної православної Церкви в Західній Україні. Цілком очевидно, що подібні документи підписуються під найсильнішим політичним тиском", – зазначив В. Легойда.

Не обійшов увагою Володимир Легойда і греко-католиків. Він висловив здивування у зв'язку з присутністю на рівненському меморандумі підпису представника Греко-Католицької Церкви України, назвавши це "канонічним нонсенсом".

Рівне.jpg

"Якщо греко-католики декларують необхідність створення єдиної помісної церкви зі своєю участю, то, мабуть, насамперед, вони повинні заявити про припинення усілякого літургійного та канонічного спілкування зі Святим престолом, повинні перестати поминати римського папу за своїми богослужіннями. Інакше абсолютно не зрозуміла їх участь у цьому процесі. Це канонічний нонсенс, абсурд ", – сказав співрозмовник агентства.