• Головна
  • Новини
  • Відзначати День Хрещення Київської Русі Патріарх Кирил буде не в Україні, а в Москві...

Відзначати День Хрещення Київської Русі Патріарх Кирил буде не в Україні, а в Москві

15.07.2014, 10:11
Відзначати День Хрещення Київської Русі Патріарх Кирил буде не в Україні, а в Москві - фото 1
В період святкування Дня Хрещення Київської Русі в Київ та інші єпархії Української Православної Церкви (включно з Кримом) не планується візитів Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

За повідомленням прес-служби УПЦ (МП), 27-28 липня в Києві відбудуться урочистості з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.

В неділю, 27 липня, після Літургії на Володимирській гірці архиєреї та духовенство УПЦ (МП) міста Києва звершить традиційний молебень.

В понеділок, 28 липня, на площі перед Успенським собором Святої Києво-Печерської Лаври єпископат Української Православної Церкви звершить урочисту Літургію з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та Дня пам’яті Хрестителя Русі святого рівноапостольного князя Володимира. Особливо Церква в цей день буде молитися за упокій Митрополита Володимира.

Прес-служба УПЦ офіційно повідомляє:

«В період святкування Дня Хрещення Київської Русі в Київ та інші єпархії Української Православної Церкви (включно з Кримом) не планується візитів Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. За інформацією з Московської Патріархії, Святіший Патріарх в День Хрещення Русі звершуватиме богослужіння в Кафедральному соборі Москви – Храмі Христа Спасителя».

хрещення.jpg