• Головна
  • Новини
  • Синод РПЦ закликає всіх, кому дорогий український народ і мир в Україні: насильство не повинне повторитися...

Синод РПЦ закликає всіх, кому дорогий український народ і мир в Україні: насильство не повинне повторитися

20.03.2014, 09:36
Синод РПЦ закликає всіх, кому дорогий український народ і мир в Україні: насильство не повинне повторитися - фото 1
На засіданні Синоду РПЦ від 19 березня 2014 ( журнал № 3 ) прийнято заяву у зв'язку з подіями в Україні.

РПЦ_заява.jpgНа засіданні Синоду РПЦ від 19 березня 2014 ( журнал № 3 ) прийнято заяву у зв'язку з подіями в Україні. Документ акцентує на тому, що Українська Православна Церква закликає до миру і до молитви, не ототожнюючи себе з тією або іншою стороною політичного протистояння.

«Українська Православна Церква послідовно закликала і закликає до миру і до молитви, не ототожнюючи (на відміну від низки інших релігійних організацій) з тією чи іншою стороною політичного протистояння. Її вірні чада проживають у всіх областях України, вона – найбільша релігійна громада країни, яка живе одним життям зі своїм народом, знаходиться поруч з ним у хвилини труднощів і скорботи. У цьому і полягає унікальний характер її суспільного служіння», – йдеться в заяві Синоду РПЦ.

У РПЦ переконані, що тільки ця канонічна Православна Церква, що зберігає спільність з усім Православ'ям, « є єдиною силою, яка в ім'я збереження громадянського миру може примирити й об'єднати людей, які дотримуються діаметрально протилежних переконань».

У Московському Патріархаті кажуть про неминучість збереження «єдності віри і братерства людей, що вийшли з єдиної хрещальною купелі»: «Що б не відбувалося в сфері міждержавних відносин, як би не розвивалося політичне протистояння –  єдність віри і братерство людей, що вийшли з єдиної хрещальною купелі, не викреслити з нашого спільного майбутнього, в якому братські білоруська, російська, українська та інші народи повинні жити в мирі, любові і солідарності».

Російська Православна Церква закликає всіх, кому дорогий український народ і мир в Україні: насильство не повинне повторитися.

«Кордони Церкви не визначаються політичними уподобаннями, етнічними відмінностями і навіть державними кордонами. Церква зберігає свою єдність, незважаючи на всі мінливі обставини. При цьому для неї принципово важливо, чи зможуть народи історичної Русі уберегти ті цінності, на яких грунтується християнська цивілізація, цінності, що дозволили нам побудувати славне минуле і, віримо, що створюють можливим гідне майбутнє», – сказано в заяві Синоду РПЦ.

Заяву РПЦ оприлюднив сайт patriarchia.ru.