• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил закликав молодь брати приклад зі святих і комсомольців...

Патріарх Кирил закликав молодь брати приклад зі святих і комсомольців

09.05.2013, 16:52
Патріарх Кирил закликав молодь брати приклад зі святих і комсомольців - фото 1
Глава Російської Православної Церкви Патріарх Кирил закликав учасників московського молодіжного «Георгіївського параду» брати приклад «з тих, хто, не розмірковуючи, жертвував життям в ім'я Вітчизни», повідомляє Політ.ру з посиланням на «Інтерфакс».

kyrylo.jpgГлава Російської Православної Церкви Патріарх Кирил закликав учасників московського молодіжного «Георгіївського параду» брати приклад «з тих, хто, не розмірковуючи, жертвував життям в ім'я Вітчизни», повідомляє Політ. ру з посиланням на «Інтерфакс».

У числі таких Патріарх назвав святих Олександра Невського і Дмитра Донського, маршала Георгія Жукова, а також комсомольців Олександра Матросова і Зою Космодем'янську.

За словами Кирила, «православна віра, а разом з нею - національна самосвідомість і національна гордість», є важливими умовами зміцнення держави, її обороноздатності, економічної потужності і вирішення багатьох соціальних проблем.

«Все це можна зробити, якщо ми будемо мобілізовані на перемогу, якщо ми будемо єдині як народ, якщо ніякі політичні уподобання, національні, культурні і навіть релігійні відмінності не будуть руйнувати справжнє духовне єдність нашого народу», - упевнений Патріарх.

«Георгіївський парад» пройшов на Поклонній горі в Москві вже вп'яте. У ньому взяли участь представники братств православних слідопитів, кадетських корпусів, військових училищ, патріотичних клубів з різних регіонів Росії. Вперше подібний парад відбувся у 1991 році на Крутицькому Патріаршому подвір'ї.