• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил закликав суспільство не уподібнюватися стаду і критично оцінювати інформацію ЗМІ та Інтернету...

Патріарх Кирил закликав суспільство не уподібнюватися стаду і критично оцінювати інформацію ЗМІ та Інтернету

30.07.2012, 10:50
Про це він заявив у своїй проповіді в День хрещення Русі після літургії у Києво-Печерській лаврі.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав суспільство не керуватися "психологією стада" і критично оцінювати потік інформації, що надходить зі ЗМІ та інтернету. Про це він заявив у своїй проповіді в День хрещення Русі після літургії у Києво-Печерській лаврі. Патріарх зазначив, що в Євангелії Господь порівнює свою паству з вівцями - але не тому, що вважає їх "дурнішими за інших", а тому що будь-яка людина "неспівмірна силою розуму свого з величчю і могутністю Божою".

"Є ще щось важливе в порівнянні людей з цією отарою овець - той, хто хоч одного разу пас овець, знає, як вони спрямовуються туди, куди спрямовується одна вівця, як бездумно вони спрямовуються по шляху, який може привести до загибелі. Це психологія стада - роби те, що роблять інші, ні про що не розмірковуй, не слухай нікого, почув якийсь голос - іди за ним", - сказав Патріарх.

"А вже якщо цей голос багаторазово посилюється засобами масової інформації, якщо він багаторазово повторюється на сторінках журналів, газет і в інтернеті, то як вже там його не почути, як розібрати - це голос Божий чи це голос ворога роду людського? І оцінюють інформацію, що надходить до них, за її кількістю, і, нарешті, тонуть в ній, втрачаючи здатність іти своїм шляхом", - додав він. Він зазначив, що в кожної людини є інструмент розрізнення "голосів", які він чує - це його совість, а також християнські критерії визначення добра і зла. Слова Патріарха Московського поширила ТСН.