• Головна
  • Новини
  • Синод РПЦ розглянув питання зовнішньої церковної діяльності і призначив дату скликання Архиєрейського Собору...

Синод РПЦ розглянув питання зовнішньої церковної діяльності і призначив дату скликання Архиєрейського Собору

27.07.2012, 09:17
Синод РПЦ розглянув питання зовнішньої церковної діяльності і призначив дату скликання Архиєрейського Собору - фото 1
26 липня 2012 в Києво-Печерській лаврі під головуванням Патріарха Московського і всієї Русі Кирила відбулося чергове засідання Синоду Російської Православної Церкви.

Синод_РПЦ.jpg26 липня 2012 в Києво-Печерській Лаврі під головуванням Патріарха Московського і всієї Русі Кирила відбулося чергове засідання Синоду Російської  Православної Церкви. У роботі Синоду  взяв участь Глава УПЦ (МП) Митрополит Володимир (Сабодан).

Синод прийняв низку рішень, що стосуються церковного життя, церковно-суспільних відносин і зовнішньої діяльності Російської Православної Церкви.

Було заслухано повідомлення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила про офіційний візит до Кіпрської Православної Церкви, що відбувся з 8 по 11 червня 2012 року.
Синод підкреслив важливість розмов Предстоятелів Російської та Кіпрської Православних Церков для подальшого розвитку двостороннього співробітництва і зміцнення православної єдності.

Було заслухано повідомлення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила про зустріч з Патріархом Олександрійським і всієї Африки Феодором. Зустріч відбулася 24-25 липня 2012 року в ході неофіційної поїздки в Росію Патріарха Феодора, який відвідав Патріарший і Синодальний духовно-адміністративний і культурний центр на Півдні Росії.

Синод постановив звільнити митрополита Аргентинського і Південноамериканського Платона від управління Аргентинсько-Південноамериканської єпархією згідно з поданим проханням та за пропозицією Митрополита Київського і всієї України Володимира, висловивши владиці Платону подяку за багаторічну архипастирську працю в Південній Америці. Тимчасове управління Аргентинсько-Південноамериканської єпархією доручено архиєпископу Наро-Фомінському Юстиніаном.

Було заслухано доповідь голови ВЗЦЗ митрополита Волоколамського Іларіона про візит, який відбувся з 18 по 24 червня 2012 до Китаю делегації робочої групи Ради зі взаємодії з релігійними об'єднаннями при Президенті Російської Федерації з контактів і співпраці з Китайською Народною Республікою в релігійній сфері. Синод висловив задоволення розвитком діалогу з державною владою КНР, в тому числі, з питань налагодження співпраці між православними віруючими двох країн та діяльністю Китайської Автономної Православної Церкви.

Потім було заслухано доповідь голови ВЗЦЗ про VIII засідання спільної російсько-іранської комісії з діалогу «Православ'я-Іслам», що пройшло 26-27 червня 2012 року в Москві і було присвячене темі «Релігія і права людини». Учасники засідання Синоду висловили задоволення підсумками VIII пленуму російсько-іранської комісії і визнали важливим продовження діалогу з мусульманською громадою Ірану.

Члени Синоду РПЦ ухвалили провести Архиєрейський Собор Російської Православної Церкви з 2 по 5 лютого 2013 року. Провести президію Міжсоборної присутності Російської Православної Церкви 21 листопада 2012, а пленум Міжсоборної присутності з 22 по 23 листопада 2012 року. Про це повідомляє Служба комунікації ВЗЦЗ.