Патріарх Кирил 14 вересня прибув до Луганська

15.09.2011, 09:00
Патріарх Кирил 14 вересня прибув до Луганська - фото 1
14 вересня о 18.45 літак приземлився в Луганську.

Кирил.jpg14 вересня о 18.45 літак приземлився в Луганську. В аеропорту Патріарха зустріли голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк, міський голова Луганська Сергій Кравченко, голова Луганської обласної ради Валерій Голенко, а також митрополит Луганський та Алчевський Іоаннікій і духовенство Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

«Я прибув до Луганська з пастирським візитом. Я вперше в Луганську. Ваше місто – це те місце, де кується й кувалося промислове благополуччя України. Тут були важкі часи, коли не було церков і єпархій. Але люди зберегли православну віру в своїх серцях», – сказав Патріарх Кирил.

Після вітального слова Предстоятель РПЦ відправився до Володимирського кафедрального собору, де звернувся з пастирським словом до прихожан.

У свою чергу, голова Луганської облдержадміністрації В.Пристюк висловив свою думку щодо візиту Патріарха. Як повідомляє прес-служба ОДА, він сказав: «Ми всі разом повинні багато працювати, щоб відроджувати моральність. І природно, приїзд патріарха та його літургія спрямовані на те, щоб допомогти людям, сказати їм потрібні слова, дати відповіді».

Попередній візит Патріарха Кирила в Україну відбувся наприкінці липня цього року й був присвячений святкуванню Дня Хрещення Русі.