• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил прибув до України заздалегідь для неофіційної зустрічі у Криму з Патріархом Ілією ІІ та Віктором Януковичем...

Патріарх Кирил прибув до України заздалегідь для неофіційної зустрічі у Криму з Патріархом Ілією ІІ та Віктором Януковичем

26.07.2011, 16:25
Патріарх Кирил прибув до України заздалегідь для неофіційної зустрічі у Криму з Патріархом Ілією ІІ та Віктором Януковичем - фото 1
Глава Російської Церкви прилетів в аеропорт «Бельбек» на невеликому літаку чартерним рейсом.

Kyryl-_Krym.jpgЗ неофіційним візитом сьогодні о 10 ранку до Криму прибув Патріарх Кирил Глава РПЦ. Глава Російської Церкви прилетів в аеропорт «Бельбек» на невеликому літаку чартерним рейсом. Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на матеріали «Комсомольская правда в Украине».

Зустрічав Московського Патріарха Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець) УПЦ (МП) та благочинний Севастопольського округу отець Сергій (Халюта). З офіційних осіб міста-героя на зустрічі Патріарха Кирила нікого помічено не було. З аеропорту віп-ескорт поїхав у супроводі машин ДАІ, самого Патріарха Кирила повезли на урядовій «Чайці».

Інформацію про причини візиту Глави РПЦ суворо засекретила служба протоколу Патріарха. Проте секретар Міжконфесійної союзу Криму отець Олександр Якушечкін повідомив, що «у списку офіційних заходів такого візиту немає».

У Сімферопольській і Кримській єпархії УПЦ (МП) підтвердили інформацію про те, що митрополит Лазар хотів зустрітися з Патріархом Кирилом, але про що хочуть поговорити православні лідери, тут теж не знають.

У той же час із власних джерел виданню вдалося дізнатися, що Патріарх попрямував на урядову дачу у південнобережне селище Форос, де він провів спільну зустріч із Предстоятелем Грузинської Православної Церкви Патріархом-Католикосом всія Грузії Ілією II, який прибув до Криму, і з Президентом України Віктором Януковичем.

О 16 годині на літаку з «Бельбеку» Патріарх Кирил вирушив до Києва.