Патріарх Московський Кирил прибув до Донецька

07.05.2011, 01:35
Патріарх Московський Кирил прибув до Донецька - фото 1
Патріарх Московський і Всія Русі Кирил прибув у п'ятницю, 6 травня, до Донецька для участі в урочистостях з нагоди 60-річного ювілею Митрополита Донецького і Маріупольського Української православній церкві Московського патріархату Іларіона (Шукало).

Кирилл.jpgПатріарх Московський і Всія Русі Кирил прибув у п'ятницю, 6 травня до Донецька для участі в урочистостях з нагоди 60-річного ювілею Митрополита Донецького і Маріупольського Української православної церкви Іларіона.

«Я прибув на донецьку землю у зв`язку з святкуванням 60-річчя владики митрополита Іларіона. Це висловлення моєї особистої пошани до Владики, а також особливого ставлення до Донецької землі», – заявив Патріарх.

Предстоятель РПЦ відзначив, що Донбас – «це земля, яка виконує дуже велику роль в історії, в суспільному і економічному житті України». «Це дійсно у великому значенні слова велика національна житниця», – підкреслив он.

Патріарх Московський також відзначив, що високо цінить рівень віри жителів регіону. «Я згадую той час, коли на Донбасі не було єпархії. Коли вона управлялася Архієреєм з Одеси, коли неможливо було навіть уявити, що колись на цій чудовій землі буде четверта Лавра, і що колись на цій чудовій землі з`явиться така потужна і сильна єпархія Руської православної церкви», –  цитує Патріарха Кирила УНІАН.

Кирилл-прибыл-в-Донецк.jpg«Я хотів би передати своє благословення усім жителям Донбасу, особливо, звичайно, православним людям, однак не лише православним. Хай Господь зберігає цю землю миром, громадянською згодою, хай, розвиваючи економіку, люди прагнуть до того, щоб у центрі життя були ті високі духовні цінності, без яких людське життя позбавляється значення», – Глава РПЦ.

У рамках свого візиту до Донецької області Патріарх Московський і Всія Русі 7 травня очолить Божественну Літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Донецька. Також московський гість має намір відвідати футбольний стадіон «Донбас-Арена».