• Головна
  • Новини
  • Братія Почаївської лаври просить Патріарха Кирила захистити вірних від “побудови царства антихриста”...

Братія Почаївської лаври просить Патріарха Кирила захистити вірних від “побудови царства антихриста”

02.02.2011, 15:27

В офіційному зверненні до Предстоятеля РПЦ Патріарха Кирила, яке підписав архиєпископ Почаївський УПЦ Володимир, намісник Свято-Успенської Почаївської лаври та 226 насельників монастиря, його автори висловлюють стурбованість «побудовою світової глобалізаційної спільноти»

В офіційному зверненні до Предстоятеля РПЦ Патріарха Кирила, яке підписав архиєпископ Почаївський УПЦ Володимир, намісник Свято-Успенської Почаївської лаври та 226 насельників монастиря, його автори висловлюють стурбованість «побудовою світової глобалізаційної спільноти; створенням єдиної електронної бази даних у всьому світі; привласненням особистих номерів (кодів) людям, використанням біометричних даних, радіочастотних міток, вживленням в тіло чіпів з метою ідентифікації особистості».

У зверненні обов’язкове присвоєння людям ідентифікаційним номерів названо «побудовою царства антихриста». «Ми, насельники Свято-Успенської Почаївської Лаври, як і всі люди, переживаємо один з етапів побудови царства антихриста (глобалізації), не хочемо змінювати свої імена на електронні номери. До нас звертаються люди, які бачать у призначенні номерів зречення від Бога та імені, отриманого при Хрещенні. Християнський обов'язок зобов'язує нас сказати, що це згубно для душі людини. Ми проти створення системи тотального електронного контролю, присвоєння кому б то не було будь-яких довічних електронних примірників, впровадження електронних карт та імплантації в тіло мікрочіпів», — йдеться у зверненні.

Наголошуючи на важливості цього питання, насельники монастиря зауважують, що воно «вимагає невідкладного розгляду соборним розумом Церкви та прийняття правильного, зваженого рішення». Ініціювати розгляд цього питання Патріарха Кирила попросили на Архиєрейському соборі.

Автори звернення засвідчили підтримку позиції митрополита Одеського та Ізмаїльського УПЦ Агафангела, яку владика висловив під час виступу на VII Всесвітньому Російському Народному Соборі в лютому 2004 року: "Великою помилкою є твердження, що прийняття зовнішніх знаків, символів, правил поведінки, які нав'язуються новим світовим порядком, не можуть зашкодити людині. Вони якраз і створені за радами диявола для того, щоб через них пошкодити і "спокусити аще можливо і обраних" (Мф. 24, 24)".

Зокрема на Архиєрейському соборі РПЦ, як інформує прес-служба Почаївської лаври, братія Почаївської лаври просить:

– розглянути питання обов'язкової ідентифікації і присвоєння людям індивідуальних номерів (кодів);
– розглянути висновки наукових експертиз про наявність у міжнародному стандарті EAN - 13/UPC кодового числа «666»;

– дати богословську оцінку процесам ідентифікації особи та глобалізації на підставі Святого Письма та Священного Передання;

– звернутися до керівників країн СНД з пропозицією законодавчо закріпити можливість жити без кодів і діяти під власним прізвищем, ім'ям та по батькові, без будь-яких електронних номерів, а також заборонити переслідування людей, які відмовляються від прийняття ідентифікаційних номерів.