• Головна
  • Новини
  • Глава прес-служби РПЦ вважає, що в Україні російську мову необхідно законодавчо зрівняти з українською...

Глава прес-служби РПЦ вважає, що в Україні російську мову необхідно законодавчо зрівняти з українською

02.11.2010, 14:49
Глава прес-служби РПЦ вважає, що в Україні російську мову необхідно законодавчо зрівняти з українською - фото 1

Протоєрей Володимир Вигилянський, глава прес-служби Московського Патріархату, вважає ідею заступника глави адміністрації Президента України Ганни Герман про введення в країні трьох офіційних мов – української, російської та англійської – вдалою, якщо не вважати всерйоз пропозицію про англійську мову.

Vugulyansky.jpgПротоєрей Володимир Вигилянський, глава прес-служби Московського Патріархату, вважає ідею заступника глави адміністрації Президента України Ганни Герман про введення в країні трьох офіційних мов – української, російської та англійської – вдалою, якщо не вважати всерйоз пропозицію про англійську мову, передає думку священнослужителя сайт Новини Російської Федерації, інформує Релігія в Україні.

«Реалізація цієї пропозиції дозволить підвищити статус російської мови, особливо в порівнянні з тим, що було в період відверто русофобської політики», – сказав він. «Хоча пропозиція надати офіційний статус англійській мові здається мені надуманою. Багато мешканців України, як мені здається, поставляться до цього негативно. Сумніваюся, що хоча б зовсім мала частина українського населення думає цією мовою. Російська мова в Україні, безумовно, більш значима», – протоєрей отець Володимир.

«Що ж до розвитку російської мови в Україні, то цьому просто не треба заважати. Якщо державна влада в Україні не буде заважати поширенню російської мови, то Росія і всі росіяни сприймуть це з вдячністю. Величезна частина українського населення і думає, і говорить російською. І в нормальних умовах мова сама буде розвиватися. Адже тоді можна буде навчатися російської мови в школах, будуть видаватися книги і створюватися радіо і телепередачі. Все буде добре. Найголовніше – не заважати», – сказав він.