• Головна
  • Новини
  • Синод РПЦ наголосив на важливості подальших зусиль для подолання «згубних розколів»...

Синод РПЦ наголосив на важливості подальших зусиль для подолання «згубних розколів»

06.10.2010, 16:03
Синод РПЦ наголосив на важливості подальших зусиль для подолання «згубних розколів» - фото 1
В робочій резиденції Патріарха РПЦ 6 жовтня відбулося перше засідання зимової сесії Синоду Російської Православної Церкви. Як постійний член Синоду, у ньому взяв участь Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир.

Синод_РПЦ_1.jpgВ робочій резиденції Патріарха РПЦ 6 жовтня відбулося перше засідання зимової сесії Синоду Російської Православної Церкви. Як постійний член Синоду, у ньому взяв участь Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир. На цю сесію Синоду до участі в ньому запросили ще одного владику УПЦ — митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря (Швеця). Члени Синоду подякували владі України та владикам УПЦ за теплу зустріч Патріарха Кирила влітку та наголосив на важливості «подальших зусиль, спрямованих на укріплення церковної єдності та подолання згубних розколів».

Загалом, як висловився у вступному слові Предстоятель РПЦ, порядок денний засідання включав низку важливих тем. Серед них Патріарх Кирил виокремив такі: обговорення планів роботи в регіонах, різні аспекти зовнішньоцерковної діяльності, обрання нового архієрея РПЦ, дискусія щодо документу, прийнятого на засіданні Експертної ради «Економіка й етика» при Предстоятелі РПЦ, що відбулося у Києві в липні цього року.

Також члени Синоду, як інформує прес-служба Патріарха Московського, розглянули питання про заснування кількох нових духовних навчальних закладів та відкриття декількох монастирів.

Ще одним важливим пунктом порядку денного стали питання організації церковного життя в нещодавно заснованому Митрополичому окрузі у Казахстані.

Патріарх Кирил особливо привітав Першоєрарха Російської Зарубіжної Церкви митрополита Іларіона. «Це перший випадок, коли у засіданні Синоду бере участь високий представник Зарубіжної Церкви, — відзначив Патріарх Московський. — Це свідчить про те, що процес, розпочатий підписанням Акту про канонічне спілкування, розвивається і, з допомогою Божою, розвиватиметься й надалі».