• Головна
  • Теми
  • В УПЦ (МП) вважають, що тільки ті, у кого в «голові політична каша», сприймають візит Килила як політичний...

В УПЦ (МП) вважають, що тільки ті, у кого в «голові політична каша», сприймають візит Килила як політичний

19.07.2010, 14:29
В УПЦ (МП) вважають, що тільки ті, у кого в «голові політична каша», сприймають візит Килила як політичний - фото 1
В Синодальному інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ відбулась прес-конференція стосовно візиту (20-28липня) Патріарха Кирила в Україну, у якій взяв участь також протоєрей Георгій Коваленко, голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

exklusiv.gifkonf_vizut2.jpg«Не треба сприймати візит Патріарха Кирила як політичний, цей візит пастирський» — про це заявив голова комісії УПЦ з візиту Патріарха Кирила архиєпископ Митрофан. В Синодальному інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ відбулась прес-конференція стосовно візиту (20-28липня) Патріарха Кирила в Україну, у якій взяв участь також протоєрей Георгій Коваленко, голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ. Про це повідомляє кореспондент РІСУ Олександр Бойко.

«Представники Київського Патріархату у всьому бачать політичний підтекст, це пов’язано з тим, що Київський Патріархат був створений політичними силами. Цей візит Патріарха лише пастирський, про що свідчіть програма візиту Патріарха. Я думаю, що коли Патріарх приїде і буде говорити до вірян, тоді можна буде вирішити, який це візит», – наголосив архиєпископ Митрофан.

Konf_vizut1.jpg«Багато що залежить від того, крізь яку призму людина сприймає слова Патріарха. Якщо слова Патріарха сприймати скрізь євангельське та біблійне підґрунтя, то людина чує євангельські істини, якщо у голові слухаючого політична каша, то він будь-яке слово сприймати як політику, або геополітику», — так прокоментував заяви УПЦ КП протоєрей Георгій Коваленко.

Архиєпископ Митрофан сказав, що кожен може висловлювати свою думку «за» чи «проти» цього візиту, додавши, що треба також з повагою ставитися до бажання віруючих УПЦ зустрітися зі своїм Предстоятелем. Архиєпископ Митрофан також запросив представників інших конфесій до діалогу на заходах під час візиту Патріарха. «Цей візит є історичний, мета його об’єднуюча – консолідувати все українське Православ’я», — зазначив владика Митрофан.

Архиєпископ Митрофан розповів про основні заходи візиту Патріарха Кирила. Візит розпочнеться в Одесі, де буде освячено новозбудований Преображенський собор. Окрім богослужінь, у програмі спілкування та зустрічі з представниками влади в Одесі.

Після чого Патріарх відвідає Дніпропетровськ 24—25 липня. Прибуття до Києва планується 25 липня о 16.00 в аеропорт Бориспіль.

konf_vizut3.jpg26 липня заплановано зустріч Патріарха Кирила с прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. На питання журналістів, чи було в планах організації зустрічі з Президентом України, владика Митрофан відповів, що на жаль, у цей час Президента не буде в Києві, тому зустріч не відбудеться.

Неформальної частиною візиту буде відвідання 26 липня Іонінського монастиря, де Патріарх буде спілкуватися з молоддю. Йому будуть представленні місіонерські, волонтерські, просвітницькі, соціальні молодіжні проекти Іонінського монастиря «Відвіданням Іонінського монастиря, показує що ці проекти дуже важливі для Церкви» — зазначив Георгій Коваленко.

Під час візиту Патріарха Кирила в Києво-Печерській лаврі 26 липня о 12.00 буде засідання Синоду РПЦ. Однак владика Митрофан не дав ніякої інформації щодо кола питань, які будуть обговорюватися на засіданні, зауваживши, що засідання є закритим, тому всі рішення будуть оголошенні після нього.

Під час прес-конференції було наголошено, що протягом візиту Патріарх Кирил тричі спілкуватиметься з пресою — в Одесі, Дніпропетровську і Києві.

Як вже повідомлялося, Патріарх Кирил відвідає Україну з 20 по 28 липня, зокрема Одесу (20—23 липня), Дніпропетровськ (24—25 липня) та Київ (25—28 липня).

КИЇВ