• Головна
  • Теми
  • В УПЦ заперечують політичний характер візиту Патріарха Кирила до України...

В УПЦ заперечують політичний характер візиту Патріарха Кирила до України

15.07.2010, 11:10
В УПЦ заперечують політичний характер візиту Патріарха Кирила до України - фото 1
Основна мета візиту Кирила – поклоніння святиням Київської Русі. Про це в ході прес-конференції у виданні «Обозреватель» повідомив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоєрей Георгій (Коваленко).

Kovalenko.jpgОсновна мета візиту Кирила – поклоніння святиням Київської Русі. Про це в ході прес-конференції у виданні «Обозреватель» повідомив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоєрей Георгій (Коваленко).

"Фактично, основна мета візиту – це спілкування з віруючими, богослужіння і, фактично, поклоніння святинях Київської Русі", – сказав він.

Протоєрей Георгій зазначив, що він не помічав посилення протистояння в українському суспільстві після попередніх візитів Кирила в Україну, а скоріше навпаки, посилення уваги до Церкви.

Коментуючи заплановане відвідування Патріархм Кирилом Державного Південного машинобудівного заводу ім. Макарова (Дніпропетровськ), протоєрей зазначив, що Кирил їде туди не для ознайомлення з виробництвом, а для будівництва храму, який закладається на Південмаші.

За словами Г. Коваленка, 90% програми візиту буде присвячено духовним заходам.


 

 

КИЇВ