• Головна
  • Новини
  • У засіданні Синоду РПЦ взяли участь Предстоятель та єпископ Одеський УПЦ...

У засіданні Синоду РПЦ взяли участь Предстоятель та єпископ Одеський УПЦ

01.06.2010, 13:09
У засіданні Синоду РПЦ взяли участь Предстоятель та єпископ Одеський УПЦ - фото 1
Чергове засідання Синоду УПЦ відбулося 31 травня в Санкт-Петербурзі. Участь у ньому взяли 2 Представники УПЦ.

Синод_РПЦ1.jpgСАНКТ-ПЕТЕРБУРГ — Чергове засідання Синоду УПЦ відбулося 31 травня в Санкт-Петербурзі. Участь у ньому взяли Представники УПЦ — Предстоятель Церкви, Митрополит Володимир та єпископ Одеський та Ізмаїльський УПЦ Агафангел (Саввін).

Насамперед члени Синоду подякували Господу за візит в Росію Патріарха Константинопольського Варфоломія І. Також вони відзначили важливість цього візиту та його велике значення «для зміцнення міжправославної єдності та братніх стосунків між двома Церквами». У журналах Синоду (№31) його члени висловили задоволення «змістом і результатами переговорів між Предстоятелями Константинопольської та Російської Церков».

Синод привітав підписання Президентом РФ указу «Про святкування Дня слов’янської письменності та культури» від 16 травня.

«Висловити задоволення всестороннім розширенням святкування Дня слов'янської писемності та культури в Російській Православній Церкві, що сприяє консолідації суспільства, відродженню духовно-культурних традицій слов'янських народів і спілкуванню між ними», — йдеться у журналах Синоду (№37).

Також члени Синоду наголосили на важливості святкування Дня слов'янської писемності та культури в усіх єпархіях РПЦ.

Окрім того, члени Синоду призначили кількох нових єпископів.

Усі рішення Синоду РПЦ від 31 травня 2010 року читайте на сайті прес-служби Патріарха Московського.