• Головна
  • Проекти
  • Питання протидії церковним розколам та їх подолання обговорить комісія Міжсоборної присутності РПЦ в Києво-Печерській Лаврі...

Питання протидії церковним розколам та їх подолання обговорить комісія Міжсоборної присутності РПЦ в Києво-Печерській Лаврі

24.03.2010, 11:40
Засідання комісії Міжсоборної присутності РПЦ з питань протидії церковним розколам та їх подолання відбудеться 25 березня в Києво-Печерській Лаврі.

КИЇВ — Засідання комісії Міжсоборної присутності РПЦ з питань протидії церковним розколам та їх подолання відбудеться 25 березня в Києво-Печерській Лаврі. Голова комісії — Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир, заступник — очільник Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митроплит Волоколамський Іларіон.

Прес-служба УПЦ оприлюднила список тем, які обговорять під час засідання:

- богословський і канонічний аналіз сучасних розколів;

- вироблення практичних рекомендацій щодо запобігання і подолання розколів;

- прийняття в лоно Православної Церкви кліриків і мирян, що перейшли з розколу;

- питання про церковне поминання осіб, що знаходяться в розколі;

- ікономія і акрівія у визнанні таїнств, що здійснюються в розкольницьких співтовариствах.

До Комісії міжсоборової присутності РПЦ з питань протидії церковним розколам та їх подолання входять 22 особи, серед яких — митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Ризький та усієї Латвії Олександр, архиєпископ Новосибірський та Бердський Тихон, архиєпископ Білгородський та Старооскольський Йоан, архиєпископ Білоцерківський та Богуславський Митрофан, єпископ Белцький і Фелештський Маркел, єпископ Переяслав-Хмельницький, секретар Предстоятеля УПЦ Олександр, архимандрит Кирил Говорун, а також група кліриків та мирян.

Світлини з архіву офіційного сайту РПЦ