• Головна
  • Новини
  • Патріарх Варфоломій назвав гріхом поширення фейкових новин...

Патріарх Варфоломій назвав гріхом поширення фейкових новин

11.02.2020, 08:35
Патріарх Варфоломій назвав гріхом  поширення фейкових новин - фото 1
Введення людей в оману шляхом поширення фейкових новин у церковному світі є гріхом. Про це заявив Вселенський Патріарх Варфоломій в інтерв'ю грецькій радіостанції в Австралії.

Введення людей в оману шляхом поширення фейкових новин у церковному світі є гріхом. Про це заявив Вселенський Патріарх Варфоломій в інтерв'ю грецькій радіостанції в Австралії, повідомляє 5 канал з посиланням на Оrthodox Тimes.

73769.jpg

"Гріх вводити людей в оману фейковими новинами", – сказав Варфоломій.

Водночас він назвав клонування вівці Доллі "зловживанням наукою та технологіями" і закликав до помірності.

Вселенський Патріарх також назвав великою небезпекою для православ'я етнофілетизм, тобто змішування національного із церковним. За його словами, відродженню цього явища сприяло падіння комуністичного режиму.

Владика наголосив: "Передусім ми православні, а вже потім – греки, росіяни, болгари, українці тощо… Після падіння комунізму в церковному світі спостерігається відродження етнофілетизму".

При цьому Вселенський Патріарх закликав пам'ятати, що християнство є основою європейської цивілізації: "Наш обов'язок, як представників церков, докладати більше зусиль для того, щоб європейці дотримувалися вчення Євангелія у своєму повсякденному житті. Ми маємо не відриватися від свого коріння і не забувати, що християнство є основою європейської цивілізації".

Як відомо, Варфоломій став архиєпископом Константинополя, Нового Рима і Вселенським Патріархом у 1991 році. Завдяки, зокрема, і його особистій позиції, Українська Православна Церква здобула автокефалію. Вселенський Патріарх попри свій вік – наприкінці лютого йому виповниться 80 – активно відстежує події у світі та цікавиться розвитком науки і технологій. Виступаючи на Світовому економічному форумі в Давосі, він закликав до боротьби з екологічною кризою та припинення безвідповідального і безбожного ставлення до земних ресурсів.