• Головна
  • Новини
  • Патріарх Варфоломій запевнив російськомовних вірних Туреччини, що вони його духовні діти...

Патріарх Варфоломій запевнив російськомовних вірних Туреччини, що вони його духовні діти

14.12.2018, 14:58
Патріарх Варфоломій запевнив російськомовних вірних Туреччини, що вони його духовні діти - фото 1
Патріарх Варфоломій 13 грудня, звертаючись до російськомовних вірних Стамбула та Туреччини загалом, акцентував на тому, що розрив відносин з Фанаром РПЦ намагається використовувати як важіль тиску для примусу інших погодитися зі своєю точкою зору.

Патріарх Варфоломій 13 грудня, звертаючись до російськомовних вірних Стамбула та Туреччини загалом, акцентував на  тому, що розрив відносин з Фанаром РПЦ намагається використовувати як важіль тиску для примусу інших погодитися зі своєю точкою зору.

Варфоломій.jpeg

Патріарх Варфоломій наголосив, що знає про дилему, перед якою опинилися російськомовні вірні, і запевнив, що «вони - його духовні діти, а він - їх батько».

Патріарх Варфоломій висловив упевненість, що найближчим часом Російська Православна Церква «покається через це своє крайнє рішення про розрив відносин з Константинополем».

«Ми можемо мати різні погляди з різних проблемних питань, але переривати євхаристійне спілкування з материнською Церквою і використовувати це як важіль тиску і примусу - це неприпустимо», - сказав Варфоломій.

Патріарх Варфоломій нагадав, що материнською Церквою для РПЦ є Константинопольський Патріархат, який в 16 столітті надав їй патріарший статус.