• Головна
  • Теми
  • Офіційне повідомлення про Томос і дату об’єднавчого Собору Синод Константинополя оголосить 29 листопада...

Офіційне повідомлення про Томос і дату об’єднавчого Собору Синод Константинополя оголосить 29 листопада

28.11.2018, 08:35
Офіційне повідомлення про Томос і дату об’єднавчого Собору Синод Константинополя оголосить 29 листопада - фото 1
Синод Вселенського Патріархату, який вчора розпочав свою роботу і триватиме до 29 листопада, окрім інших питань порядку денного, прийме офіційне рішення щодо Томосу і оголосить дату проведення об’єднавчого Собору в Україні.

Синод Вселенського Патріархату, який вчора розпочав свою роботу і триватиме до 29 листопада, окрім інших питань порядку денного, прийме офіційне рішення щодо Томосу і оголосить дату проведення Об’єднавчого собору в Україні.

Синод.jpg

«Синод Вселенського Патріархату працює. Після завершення засідання 29 листопада – чекаємо позитивних новин», - про це у Facebook повідомив речник Української Православної Церкви Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря).

В свою чергу Директор Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Ростислав Павленко, який зараз перебуває у Стамбулі як представник офіційного Києва, наголосив на тому, що «усі офіційні коментарі будуть після завершення засідань Синоду Вселенського Патріархату, тому поки гарячих новин не передбачається».

«Упродовж засідань, 27-29 листопада, Святий і Священний Синод Вселенського патріархату розгляне українське питання. Всі офіційні коментарі будуть після завершення, тому поки гарячих новин не передбачається. Синод розгляне текст Томосу про автокефалію Української православної Церкви, визначить дату Собору в Україні для обрання предстоятеля. Обраний предстоятель власне і отримає Томос. Жодних відкладень чи затягувань Матір-Церква не передбачає. Найголовніше: йдеться про створення незалежної Церкви, повноправної автокефалії, рівної іншим 14 помісним церквам. Наближаємось до мети», – написав Ростислав Павленко.