• Головна
  • Новини
  • Екзархи Вселенського Патріархату назвали відсутність автокефалії в Україні "церковною аномалією"...

Екзархи Вселенського Патріархату назвали відсутність автокефалії в Україні "церковною аномалією"

05.10.2018, 14:40
Екзархи Вселенського Патріархату назвали відсутність автокефалії в Україні "церковною аномалією" - фото 1
Екзархи провели в Україні низку зустрічей з представниками влади та релігійних організацій

Екзархам Вселенського патріархату належить провести в Україні багато роботи для того, щоб підготувати остаточні кроки стосовно налагодження стосунків та об’єднання  українських православних церков. Про це повідомив архиєпископ Памфільський і Західної Єпархії Української православної церкви в США Даниїл під час зустрічі з головою Верховної ради Андрієм Парубієм, передає кореспондент РБК-Україна.

____21495_650x410.jpg

Він зазначив, що вони приїхали "з особливою місією із благословенням Вселенського Патріарха Варфоломія і Священого Синоду Константинопольської матері церкви".

"Благословення було для нас неочікуваним, для молодих архиєреїв. Тому що нас попросили повернутися назад до України і торкнутися важливого питання у вирішенні помісності української православної церкви", - сказав архиєпископ Даниїл.

За його словами, в Україні мають вирішити "церковну аномалію".

"Ми з радістю прийняли це завдання, і сьогодні передаємо вам не тільки вітання від Вселенського патріарха, але, передусім, приїхали для того, щоб засвідчити патріаршу відповідь на листа-звернення Верховної ради України, президента України та народу України, які звернулись до Вселенського патріарха для вирішення церковної аномалії, котра на сьогоднішній день існує в українському суспільстві", - додав він.

За словами екзархів, в Україні було проведено низку зустрічей з представниками влади  та релігійних організацій. Зокрема, вже провели зустрічі з представниками всеукраїнської ради церков.

"Священний синод Константинопольського патріархату вже зробив відповідні рішення, саме тому ми і приїхали, щоб продовжити роботу над рішенням, яке вже було зроблене. Перед нами залишається певний період часу для того, щоб підготувати остаточні кроки стосовно налагодження стосунків та об’єднання  українських православних церков. Я думаю, це не є жодним секретом. Ми вже провели кілька зустрічей із представниками влади, представниками різних релігійних організацій. Перед нами лишилось багато роботи", - додав Архиєпископ.