• Головна
  • Новини
  • У Стамбулі тривають переговори делегації УПЦ (МП) з Патріархом Варфоломієм...

У Стамбулі тривають переговори делегації УПЦ (МП) з Патріархом Варфоломієм

23.06.2018, 17:01
У Стамбулі тривають переговори делегації УПЦ (МП) з Патріархом Варфоломієм - фото 1
За офіційним повідомленням УПЦ (МП), зустріч з Па тріархом Варфоломієм відбувається з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

За офіційним повідомленням УПЦ (МП),  зустріч з Патріархом Варфоломієм відбувається з благословення  Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Стамбулw.gif

Перед початком зустрічі члени делегації відвідали Собор Святої Софії, де помолилися за мир в Україні. Потім делегація прибула на Фанар (район Стамбула), де розташована офіційна резиденція Вселенського Патріарха.

Тут, в патріаршому храмі святого Георгія Побідоносця, митрополити УПЦ вклонилися місцевим святиням – чудотворним іконам і мощам трьох святителів і звершили молитву про мир в Україні.

Перед початком зустрічі Патріарх Варфоломій прочитав молитву і члени делегації приступили до переговорів. Константинопольський Патріарх привітав делегацію УПЦ і представив своїх помічників на цій зустрічі: митрополита Пергамського Іоанна, митрополита Гальського Еммануїла, митрополита Смирнського Варфоломія, а також інших співробітників Патріархії.

Митрополит Агафангел, як глава делегації УПЦ, привітав Патріарха Варфоломія, передав найкращі побажання від Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та подякував за теплу зустріч і можливість обговорити важливі, нагальні питання в справах Української Православної Церкви.

 За інформацією на 14:41, переговори продовжуються.