• Головна
  • Новини
  • “Томос вже готовий, він написаний одним з кращих каноністів в православному світі”, – о. Кирило Говорун...

“Томос вже готовий, він написаний одним з кращих каноністів в православному світі”, – о. Кирило Говорун

26.05.2018, 17:31
“Томос вже готовий, він написаний одним з кращих каноністів в православному світі”, – о. Кирило Говорун - фото 1
Архимандрит Української Православної Церкви (Московського Патріархату), професор університету в Лос-Анджелесі отець Кирило Говорун заявив в ефірі 5 каналу, що Томос про автокефалію Української Церкви вже написаний.

Архимандрит Української Православної Церкви (Московського Патріархату), професор університету в Лос-Анджелесі отець Кирило Говорун заявив в ефірі 5 каналу, що Томос про автокефалію Української Церкви вже написаний, інформує «Релігійна правда».

говорун-.png

“Томос (сам текст – ред.) вже готовий. Він вже написаний. Я навіть знаю, хто його писав. Його писав мій вчитель з Афінського університету, де я навчався. Він один з кращих каноністів в православному світі. Я б сказав, що він геніальний каноніст. І тексти, які він пише канонічні, вони є абсолютно досконалими. Тому, я думаю, що Томос буде абсолютно чудовим документом, канонічним, до нього не можна буде, так би мовити, претензій висловити”.   

Нагадаємо, 19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за постанову щодо звернення Президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

17 квітня президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української Помісної Автокефальної Церкви.