• Головна
  • Новини
  • Синод Константинопольського Патріархату вирішуватиме українське питання вже у травні...

Синод Константинопольського Патріархату вирішуватиме українське питання вже у травні

18.04.2018, 11:22
Синод Константинопольського Патріархату вирішуватиме українське питання вже у травні - фото 1

Буквально через кілька тижнів, у травні цього року, відбудеться Синод Константинопольського Патріархату, де скоріш за все розглядатиметься українське церковне питання. Про це коментарі «Обозревателю» заявив Президент Української асоціації релігійної свободи, народний депутат Віктор Єленський.

Буквально через кілька тижнів, у травні цього року, відбудеться Синод Константинопольського Патріархату, де скоріш за все розглядатиметься українське церковне питання. Про це у коментарі «Обозревателю» заявив Президент Української асоціації релігійної свободи, народний депутат Віктор Єленський.

«Коли Московський Патріархат не хоче вирішувати проблему мільйонів українців, тримає їх за огорожею, Вселенський Патріарх втручається в цю ситуацію, і надає автокефалію одній частині. Це питання повинно бути вирішене найближчим часом на Синоді Константинопольського Патріархату, який відбудеться у травні», - заявив він.

Віктор Єленський висловив сподівання, що рішення приймуть на користь української автокефалфії.

«Я хочу в це вірити. Будемо вірити в те, що казав президент, і в те, що казали його переговорники», - заявив народний депутат.

Як вже інформувала РІСУ, вчора, 17 квітня, Петро Порошенко повідомив, що передав від свого імені звернення Вселенському Патріарху щодо автокефалії Української Церкви і надіється, що на найближчому Синоді Константинополь прийме позитивне рішення з цього питання.

«Вірю, це рішення буде прийнято до 1030-річниці святкування Хрещення Русі-України», - заявив Президент.