• Головна
  • Новини
  • Патріарх Варфоломій I у Відні обговорить проблеми світової політики...

Патріарх Варфоломій I у Відні обговорить проблеми світової політики

09.12.2011, 10:46
Патріарх Варфоломій I у Відні обговорить проблеми світової політики - фото 1
Константинопольський Патріарх Варфоломій I відвідає Австрію. Його візит триватиме три дні – з 9 по 11 грудня.

VarfolomeiyКонстантинопольський Патріарх Варфоломій I відвідає Австрію. Його візит триватиме три дні – з 9 по 11 грудня. Очікується, що він у Відні очолить Літургію у православному Свято-Троїцькому соборі та візьме участь у Конференції з питань світової політики.

Патріарх Варфоломій I є одним з 150 офіційних учасників та 300 гостей, які зберуться у Відні, щоб обговорити центральні проблеми світової політики та ефективності державного управління. На порядку денному різні теми: від «арабської весни», ситуації в Європі та Африці до майбутнього «великої вісімки» і «великої двадцятки», - повідомляє Седмица.RU.

Серед учасників конференції президент Європейської Ради Герман ван Ромпей, новий глава Європейського центрального банку Маріо Драгі, президент Туреччини Абдулла Гюль, президент Словенії Данило Тюрк, голова Сербської держави Борис Тадич, колишній генеральний секретар Ліги арабських держав Амр Муса та інші високопоставлені особи.

Конференція з питань світової політики є незалежною міжнародною конференцією, заснованою з метою «обміну досвідом між лідерами держав, вдосконалення управління в усьому світі і об`єднання зусиль усіх з метою служіння загальним інтересам». Перша конференція з питань світової політики пройшла в 2008 р. з ініціативи Французького інституту міжнародних відносин (IFRI). Щорічно політичні діячі, керівники міжнародних організацій, президенти великих компаній, відомі експерти та журналісти зустрічаються з главами держав і урядів, щоб обговорити ситуацію у світовій політиці, економіці і соціальному житті.