• Головна
  • Новини
  • Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви подякувала речнику УПЦ КП за об’єктивне тлумачення слів Гарегіна II...

Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви подякувала речнику УПЦ КП за об’єктивне тлумачення слів Гарегіна II

21.11.2018, 12:00
Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви подякувала речнику УПЦ КП за об’єктивне тлумачення слів Гарегіна II - фото 1
Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви на своїй сторінці у Facebook висловила вдячність речнику УПЦ КП архиєпископу Євстратію (Зорі) «за своєчасне й реальне викриття несправедливих виступів деяких джерел ЗМІ».

Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви на своїй сторінці у Facebook висловила вдячність речнику УПЦ КП архиєпископу Євстратію (Зорі) «за своєчасне й реальне викриття несправедливих виступів деяких джерел ЗМІ».

Гарегін.jpg

«Ваш розсудливий коментар роз'яснив багатьом де-факто вислів Католикоса Всіх Вірмен, пояснив неприпустимість його тенденційного тлумачення. Спасибі за братерське ставлення та об'єктивність», -написали в українській єпархії Вірменської Апостольської Церкви .

Як РІСУ повідомляла, російський ТАСС поширив новину про те, що Вірменська Апостольська Церква виступила проти надання Томосу Україні, наводячи цитату Гарегіна II, яку він промовив у Новосибірську: «Вірменська Апостольська Церква є прибічницею канонічності. І в цьому випадку ніколи не може вітати кроки, які спрямовані на розділення Церкви».

Речник Української Православної Церкви Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря) прокоментував у Facebook висловлювання Католикоса всіх вірмен Гарегіна II, а також висвітлення його слів у ЗМІ.

«Гарегін II заявив, що Вірменська Апостольська Церква не підтримує поділу Церков і є прихильницею канонічності. Деякі українські і російські ЗМІ інтерпретували цей вислів, як засудження надання Томосу Україні.

Де в цитаті католикоса хоч щось про Томос? Я вже не кажу про те, що Вірменська Церква належить не до числа помісних Православних Церков, а до числа давніх східних Церков, і, відповідно, до питання Томосу, канонів Православної Церкви тощо – має лише опосередковане відношення. Про це українські журналісти, які "творчо" допрацьовують російських пропагандистів, очевидно, навіть не здогадуються", – підкреслив Зоря.