• Головна
  • Новини
  • Вірмени Миколаєва приєдналися до соборної молитви за мир в історичній батьківщині...

Вірмени Миколаєва приєдналися до соборної молитви за мир в історичній батьківщині

08.04.2016, 12:39
Вірмени Миколаєва приєдналися до соборної молитви за мир в історичній батьківщині - фото 1
Парафіяни храму Сурб Геворг Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви міста Миколаїв 7 квітня взяли участь у молебні за мир у Вірменії. Богослужіння звершив настоятель церкви тер Вараг Япарян.

exklusiv.gifПарафіяни храму Сурб Геворг Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви міста Миколаїв 7 квітня взяли участь у молебні за мир у Вірменії. Богослужіння звершив настоятель церкви тер Вараг Япарян, – повідомила кореспондент РІСУ Тетяна Длінна.

Вірмени_1.jpeg

Нагадаємо, у зв'язку з військовим конфліктом у Нагорному Карабасі та загрозою війни 3 квітня у Першопрестольному Святому Ечміадзині Предстоятель ВАЦ, Католикос усіх вірмен Гарегін II відслужив Республіканський молебень за непорушність і безпеку Вірменії. Католикос усіх вірмен закликав вірних в усьому світі піднести свої молитви до Господа за мир у Батьківщині, а також за упокій душ померлих і за одужання поранених, – йдеться на офіційному сайті ВАЦ.

Вірмени_2.jpeg

Так, вірменська громада Миколаєва долучилася до соборної молитви за відновлення мирного життя у Нагорному Карабасі та мир і безпеку у Вірменії. Спочатку під час вечірньої Служби тер Вараг Япарян, настоятель парафії Сурб Геворг, здійснив чин благословення матерів, який, за розпорядженням Католикоса усіх вірмен Гарегіна II, традиційно звершують під час свята Благовіщення. Цей день у Вірменії також є національним святом материнства і краси.

Після чого парафіяни взяли участь у молебні за збереження миру та непохитності Вірменії, а також помолилися за упокій душ загиблих у результаті бойових дій. Як розповів кореспонденту РІСУ тер Вараг Япарян, ВАЦ від самого початку військового конфлікту в Нагорному Карабасі, крім творення молитов за мир, активно опікується духовним станом свого народу та військових. Нині священнослужителі знаходяться поруч з бійцями у самих гарячих точках на передовій та у військових шпиталях, піклуючись про поранених.

За відомостями парафіян храму Сурб Геворг, значну частину вірменської громади міста Миколаїв складають вихідці з Баку та Нагорного Карабаху, які переселились на Південь України через масштабний вірмено-азербайджанський конфлікт. Він розпочався у 1988 році масовим насильством щодо вірменського населення у місті Сумгаїт на території Азербайджанської РСР. Ці трагічні події відомі в історії як  Сумгаїтський погром. Тому вірменська громада Миколаєва гостро сприймає нову хвилю загострення конфлікту в Нагорному Карабасі, – зауважує кореспондент РІСУ.